Coolsma meisjes groep 8 blij met de 5e plaats
Coolsma meisjes groep 8 blij met de 5e plaats Peter Noomen

Coolsma meisjes groep 8 5e in de districtsfinale schoolvoetbal

12 juni 2019 om 11:47 Sport/sport Deel je nieuws

Op woensdag 5 juni mocht het schoolvoetbalteam van meisjes groep 8 van de Coolsma deelnemen aan de districtsfinale West I. Deze districtsfinale vond plaats in Uithoorn bij Legmeervogels. Zes teams uit onder meer Amsterdam en Utrecht streden om één plek in de landelijke finale op 12 juni in Zeist op het KNVB complex. Coaches Dik Vlug en Peter Noomen konden op volle oorlogssterkte met een uitgebalanceerd team van speelsters van FC Driebergen en Shinty afreizen. Tegenstanders in de poule waren de Michiel de Ruyterschool uit Amstelveen en Sint Jozef uit Egmond aan de Hoef. Onder een grijze lucht waar gelukkig voor de steeds groter wordende groep Coolsma supporters geleidelijk minder regen uitviel, was de eerste wedstrijd tegen de Michiel de Ruyter (MDR) direct een zware. Met vier ‘echte’ voetbalsters stond Coolsma meteen onder druk. De eerste helft werd er nog een 0-0 uitgesleept door reddingen van keepster Julia Oliemans en raakte MDR de lat. Al snel kwam MDR op 0-1 en 0-2 ondanks dat Julia beide keren in eerste instantie nog redding wist te brengen. Phine Noomen was nog dichtbij de 1-2 maar het bleef 0-2. Door deze nederlaag moest er tegen de Sint Jozef (en hun luidruchtige grote supportersschare) minimaal gelijk gespeeld worden om nog kans op de halve finale te houden. Ook dit team bleek met een aantal voetbalsters erg sterk. Coolsma speelde wel beter dan in de eerste wedstrijd maar nu stond het bij rust al achter met 0-1. In de tweede helft ging het meer gelijk op en na de 0-2 scoorde Phine de 1-2. Het lukte niet meer de gelijkmaker te maken dus restte alleen nog de strijd om de 5e/6e plaats. De tegenstander was een bekende namelijk de Prof. Kohnstammschool waar in de finale van het regiokampioenschap nog met 0-1 van verloren was. De wedstrijd ging gelijk op maar het team kwam weer met 0-2 achter. Vlak voor rust scoorde Phine de 1-2 en na rust zelfs de 2-2. Er zat zeker meer in maar Famke Raessen en Phine wisten hun kans niet te verzilveren. Het bleef dus 2-2 en moesten strafschoppen de beslissing brengen. Met een keepster als Julia op doel levert dat geen probleem op. Ze schoot er zelf één in, wist er vier uit te houden zodat uiteindelijk Famke de winnende erin schoot voor een mooie 5e plaats. Dit was het maximale resultaat zeker gezien het feit dat in de finale de Sint Jozef met 1-0 won van MDR. Hiermee behoort Coolsma tot de beste 30 schoolvoetbalmeisjesteams van Nederland.