SVL speelt gelijk tegen LRC

19 mei 2019 om 10:54 Sport/sport Deel je nieuws

Zaterdag 18 mei 2019

Om helemaal uit de nacompetitiezorgen te komen moest er gewonnen worden van LRC dat op bezoek kwam in Langbroek. Het gebeurde niet, verder dan een gelijkspel kwam SVL niet  en dat betekent dat er of volgende week in de laatste competitiewedstrijd tegen de koploper Sportlust minimaal één punt gepakt moet worden, of dat het afhankelijk wordt van wat VVGZ en GRC’14 doen. Als die niet  verder komen dan een gelijkspel dan is SVL veilig.

In elk geval was het een wedstrijd die het aankijken waard was, zeker als je die vergelijkt met wat er vorige week in Sliedrecht  getoond was. Er straalde inzet en vechtlust  uit en dat werd al in 7e minuut bekroond met een doelpunt van Selçuk Albayrak die een afgemeten voorzet van Ali Alkan binnenschoot. Ook het spel van LRC was behoorlijk fel en het scheelde niet veel of het was een minuut later weer gelijk doordat er in het strafschopgebied een ping-pong situatie ontstond die gelukkig voor SVL op niets uitdraaide.

In de 22e minuut werd het toch 1-1 doordat een LRC-er een foutje van van Eem ongenadig afstrafte. Drie minuten later kwam SVL goed weg omdat LRC drie maal achtereen verzuimde af te ronden. In de 27e minuut kon de keeper van LRC een schot van Ali Alkan onschadelijk maken. Een snelle aanval van LRC werd in minuut 35 afgerond met een binnengeschoten bal en ging de rust met een 1-2 achterstand in.

In de rust bleef Bart Bruijne geblesseerd achter in de kleedkamer, Danny Kuijer verving hem.

SVL begon de tweede helft verbeten en in de 48e minuut  was er een spervuur van schoten op het vijandelijke doel: Roben Schenk en Ali Alkan knalden beide op de keeper en Walter Cremers schoot over.

In de 58e minuut raakte Paul Emons dusdanig geblesseerd dat hij vervangen moest worden en kon en moest Geert-Willem Merkens weer onder de lat. Ook Kevin van Leeuwen verliet het veld en voor hem kwam Tolga Albayrak. In de 69e minuut trokken Danny Kuijer en Tolga Albayrak fel ten strijde, maar zonder goed resultaat.

Toen werd het  in de 70e minuut toch nog 2-2. Willem Baay schoot een vrije trap haarzuiver vanaf zeventien meter over de muur en naast de keeper in het net.

Beide ploegen bleven tot het einde vechten voor een overwinning waarbij het soms niet zachtzinnig toeging en dat ondervonden ook Mitchel de Vaal en Roben Schenk die allebei wel doorgingen. In 78e minuut was er nog een geweldig schot van Ali Alkan, maar die belandde in de handen van de keeper.

In de 90e minuut scoorde LRC, maar dat doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. En het allerlaatste feit was een schot van Alex van Eem dat helaas op de paal kwam.

Opstelling: Paul Emons (Geert-WillemMerkens), Bart Bruijne (Danny Kuijer), Bastin Hofman, Kevin van Leeuwen (Tolga Albayrak), Roben Schenk, Walter Cremers, Mitchel de Vaal, Alex van Eem, Ali Alkan, Selçuk Albayrak, Willem Baaij.

Volgende week laatste wedstrijd bij Sportlust  in Woerden.