Gio Lippens
Gio Lippens Gio Lippens akkoord

Wielerpraat onderaan de Amerongse Berg

26 oktober 2018 om 14:54 Sport/sport Deel je nieuws

Fietscafé De Proloog in Amerongen is donderdag 8 november het decor van de eerste editie van het “Grand Café Vélo”. Een gezellige en informatieve avond voor wielerliefhebbers vol van wielerpassie en -cultuur met verhalen en anekdotes van bekenden uit de wielersport.

Programma

Eregast en tevens presentator is Gio Lippens, dé wielerstem van Nederland bij NOS Langs de Lijn en Radio Tour de France. Gio vertelt over zijn belevenissen achter de schermen van het profwielrennen. Verder aanwezig zijn o.a. Menno Anker, grafisch ontwerper van o.a. de Grand DépArt wielerposters en Martijn Sargentini, auteur van het boek ‘Koersen over kasseien & kiezelstenen in Nederland’ en van artikelen voor o.a. De Muur, Fiets magazine, Soigneur en Bicycling.

Winnaar NK Wattmeister

Special Guest tijdens het “Grand Café Vélo” is Wattmeister Piotr Havik. Piotr, renner van de BEAT Cycling ploeg, werd 13 oktober jl. winnaar van de Wattmeister Challenge en mag zich de eerste Nederlands Kampioen Wattmeister noemen. Hij trapte het hoogste wattage per kilo weg en versloeg gerenommeerde profs tijdens dit NK.

Genomineerd

Een van de deelnemers aan de pitches is Circulair Cycling. Dit bedrijf is recent genomineerd door de Gemeente Utrecht voor de prijs van Circulair Compliment. Erik van Bronsvoort komt vertellen over de unieke UpCycles, refurbished racefietsen waarvoor gebruik gemaakt wordt van frames en onderdelen, gered uit schuurtjes en magazijnen.

Verder op het programma

Met mooie beelden, muziek van huisband The Stonefactory, Pitches, een Quiz en Kwaremont, dé fietsbierbrouwer bij uitstek, is een geweldige wieleravond gegarandeerd.

Kaartverkoop

De zaal gaat open om 19.15 uur, start om 20.00 uur.
De kaartverkoop via internet: https://bit.ly/2Rcnykh en aan de kassa van De Proloog, Allemanswaard 27, 3958 KA, Amerongen. Toegangsprijs € 10,-.
Er zijn maar een beperkt aantal plaatsen voor het Grand Café Velo, dus wees er vlug bij!

advertentie
advertentie