Gert Willigenburg is zijn tegenstander voorbij voor een doorloopbal
Gert Willigenburg is zijn tegenstander voorbij voor een doorloopbal KCD

KCD pakt punten in spannende eerste thuiswedstrijd

18 september 2018 om 06:27 Sport/sport Deel je nieuws

Afgelopen zaterdag ontving ons eerste Kios’45 uit Sibculo. Dit was geen onbekende tegenstander voor KCD. Vorig seizoen werd er twee keer van deze ploeg verloren en werden ze uiteindelijk kampioen in de vierde klasse. Kios’45 besloot niet te promoveren en dus stonden de ploegen zaterdag weer tegenover elkaar.
KCD wist dat het een moeilijke wedstrijd zou worden maar was vastbesloten om de groei van afgelopen weken voort te zetten. Met Bo Verheijen op de plek van de geblesseerde Ton Vrauwdeunt startte KCD met vertrouwen aan de wedstrijd.

KCD had wat moeite met op gang komen in de eerste fase van de wedstrijd. De afronding ging moeizaam en verdedigend gaf de ploeg uit Doorn nog teveel ruimte. Dit resulteerde in een redelijk snelle voorsprong van 3-1 voor Kios’45. Daarna leek alles ineens op zijn plaats te vallen. Waar vorige week die omslag te laat kwam voor de ploeg, lukte het nu om na een kwartier volledig in de wedstrijd te komen. KCD begon enorm strak te verdedigen en Kios’45 kon daar maar moeilijk mee omspringen. Dit gaf vertrouwen waardoor er aanvallend beter gespeeld werd en belangrijker: kansen werden afgerond. Zo kantelde de wedstrijd langzaam in het voordeel van KCD. Dit resulteerde in een mooie ruststand van 7-5 voor de groenen.

Na rust was het zaak om deze goede concentratie vast te houden. Dit deed te ploeg uitstekend. Direct na rust scoorde KCD een doelpunt en ook verdedigend hield het prima stand. Maar Kios’45 liet zich uiteraard niet zo makkelijk aan de kant schuiven en scoorde dus netjes mee. Zo kwam er een fase in de tweede helft waarbij KCD het gat niet kon vergroten naar drie of vier doelpunten en de wedstrijd dus spannend bleef. Even werd het publiek nerveus toen Kios’45 bij 11-11 op gelijke hoogte kwam, maar KCD hield het hoofd koel en gaf geen grote kansen weg. De ploeg uit Doorn pakte netjes zijn voorsprong weer terug en met 13-12 startte de spannende slotfase. Toch stond er een ander Kios’45 in die laatste minuten. De ploeg was moegestreden en niet in staat om weer een voorsprong te dichten. Toen KCD in de laatste minuut ook nog een strafworp kreeg, welke koelbloedig werd afgemaakt door Mees Hoekman, was de wedstrijd gespeeld. Zo eindigde deze wedstrijd in een mooie stand van 14-12. Een wedstrijd die dankzij het geweldige publiek van een “goede teamprestatie” naar een ware “clubprestatie” werd getild!

Aanstaande zaterdag speelt KCD in Bunnik tegen Midlandia.