hand met kaarten
hand met kaarten Wim van den Bosch

Bridgen? Meer dan een kaartspelletje! Moeilijk? Nee, gewoon veel doen!

18 augustus 2018 om 21:06 Sport/sport Deel je nieuws


 

Bridgen? Meer dan een kaartspelletje! Moeilijk? Nee, gewoon veel doen!

Behoefte aan bridgen

Het bridgespel is een populaire denksport. Veel mensen leren bridgen en de bridgescholen worden druk bezocht. Bridgers spelen op clubs in competitieverband maar de behoefte aan recreatief bridgen groeit. Er worden vaker alternatieve bridgedrives georganiseerd zoals cultuur-bridgedrives of de bekende kroegendrives. Bridgen wordt ervaren als een gezellige ontspanning waarbij vaak de kennissen- en vriendenkring wordt uitgebreid. Leren bridgen is ook een investering in de toekomst: je kunt het nog heel lang doen ook nadat het fysieke sporten wat moeilijker wordt. Veel mensen worden enthousiast voor het spel en gaan in thuisgroepjes spelen. Wie na verloop van tijd meer uitdaging en krachtmeting zoekt wordt lid van een bridgeclub.

Bridgen in Driebergen

De Driebergse Bridge Vereniging (DBV) is een gezellige bridgeclub die al 68 jaar lang het competitie-element hoog in het vaandel heeft. DBV heeft geconstateerd dat de genoemde belangstelling voor bridgen ruim aanwezig is en wil nu ook inspelen op de behoeften van de recreatieve speler: gewoon gezellig een avondje leuk spelen maar zonder het ervaren van prestatiedruk.

Recreatieve lijn

In het voorjaar van 2018 heeft DBV een programma uitgerold om recreatief- en competitiebridge naast elkaar mogelijk te maken. Een groep van meer dan 20 beginnende bridgers en thuisspelers hebben bij DBV kennis gemaakt met bridgen in clubverband. Met alle voordelen van dien: afwisselende tegenstanders, ondersteuning en uitleg door ervaren spelers, het gebruik van modern materiaal en publicatie op de website zodat zij achteraf thuis hun gespeelde spellen konden analyseren.

Het bleek een succesformule en veel deelnemers hebben zich inmiddels als vast lid aangemeld! DBV gaat in september het nieuwe seizoen beginnen met een doorstart van deze recreatieve groep. Kenmerken: geen verplichtingen, geen competitie-stress, gericht op gezellig spelen en ook op het verbeteren van het eigen spelniveau. Immers door veel met verschillende tegenstanders te spelen verbeter je je spelpeil.

Vinden van een bridgepartner

Het vinden van een geschikte bridgepartner van de eigen speelsterkte is voor veel bridgers niet gemakkelijk. DBV beschikt over een netwerk en kan desgewenst actief ondersteunen bij het vinden van een bridgepartner. Daarom kunnen ook spelers zonder bridgepartner zich aanmelden.

Speellocatie en aanmelden

DBV speelt op dinsdagavond  van 7.45 tot 11.00 in Hoenderdaal Health Centrum. Een professionele omgeving met voldoende ruimte om onder het genot van een drankje voor en na te praten. Aanmelden kan als paar maar ook individueel bij Titia Rothuizen, dbvsecretaris@gmail.com, tel. 06 49 96 62 43. U kunt 4 avonden vrijblijvend spelen en dan beslissen of u lid wordt.

advertentie
advertentie