Lukas viert zijn overwinning met teamleider Wouter Kuip
Lukas viert zijn overwinning met teamleider Wouter Kuip Ronald Stiefelhagen

Terug aan de leiding!

27 september 2021 om 12:05 Sport Deel je nieuws

Leersum – In het prestigieuze NXT GP Dutch Open toernooi heeft kartracer Lukas Stiefelhagen de leiding weer opgeëist in het tussenklassement. Na de zomerstop wist hij het wedstrijdweekend op Kartcircuit Pottendijk (Emmen) met een ‘winning streak’ af te sluiten.

In het NXT toernooi neemt Lukas deel in de Super Cadet klasse. Hierin wordt gereden met karts met een Honda 9pk 200cc 4-takt motor. Kart en motor moeten aan een streng technisch regelement voldoen. De motoren zijn verzegeld om een eerlijke concurrentiestrijd te kunnen garanderen.

Op 11 en 12 september vond de vierde wedstrijd uit dit landelijke kampioenschap plaats. Het weekend werd verreden op het outdoor circuit van Pottendijk (Emmen). Ditmaal werd er rechtsom gekart. Dat vormde een extra uitdaging, omdat de gangbare rijrichting op deze baan linksom is.

Er werden dit weekend weer vier races gehouden, één op de zaterdag en drie op de zondag. De eerste race werd voorafgegaan door een kwalificatie om de startpositie te bepalen. Daarna vormde de finishpositie steeds de startpositie voor de eerstvolgende race. Het weekend verliep droog, met uitzondering van de laatste race op zondag toen er tegen het einde wat lichte motregen viel. Lukas wist dit keer alles te winnen; de kwalificatie leverde hem de ‘pole position’ op en in alle vier de races kwam hij op ‘P1’ over de finish!

Dit betekent echter niet dat het weekend helemaal vlekkeloos verliep. Tijdens de ‘vrije trainingen’ op vrijdagmiddag was Lukas gecrashed. Schade: verbogen stuurstang, spoorstang en voorbumper. Gelukkig wist zijn teamleider / monteur dit snel te repareren. Daarna zijn er geen fouten meer gemaakt.

Dit seizoen is pas zijn tweede kartjaar en eerste wedstrijdjaar. Lukas zijn kartambities worden mede mogelijk gemaakt door zijn sponsors P4N, Hoor en Zie, en Heuvelrug Keukens. Hij is nog op zoek naar nieuwe sponsors die een samenwerking met hem aan willen gaan. Lukas is op Instagram en Facebook te volgen onder het account @lsgofast. 

Met de Honda 9pk 200cc worden topsnelheden van wel 90 km/u gehaald
Gevecht voor de eerste plek
Soms moet er risico genomen worden om rijders achter je te houden
De geel-rode vlag waarschuwt voor een plotseling gladde baan
199 is Lukas zijn nummer
Op de hoogste trede van het podium
advertentie
advertentie