NT Disc Golf eerder dit jaar in Arnhem
NT Disc Golf eerder dit jaar in Arnhem Willem Romeijn

De beste discgolfers van Nederland in Doornse Gat

21 september 2021 om 10:58 Sport Deel je nieuws

Op zaterdag 2 oktober komen de beste discgolfers van Nederland naar het Doornse Gat. Ze spelen daar een wedstrijd in de National Tour. Discgolf is  een snel groeiende sport in Nederland. Het Doornse Gat is met haar heuvels een uitdagende plek om deze sport te beoefenen. Twee oktober is een uitgelezen kans om kennis te maken met discgolf.

Het is zo simpel als het klinkt: golfen met een disc of frisbee. Net als ‘gewoon’ golf probeer je vanaf de tee in zo min mogelijk worpen in de hole te gooien. Dat is alleen geen gat in de grond maar een mand met kettingen erboven. Ook omdat disc golf volledig coronaproof is, is de sport enorm gegroeid en wordt het in Nederland veel gespeeld door jong en oud. Er zijn tientallen banen met vaste baskets maar in het Doornse Gat worden 18 holes met baskets zaterdagochtend uitgezet. Voor iets meer dan 10 euro heb je een echte discgolfschijf en kun al je aan de slag.

Bear Disc Golf, de discgolfvereniging met als thuisbasis Arnhem, organiseert de wedstrijd op 2 oktober in het kader van de Nederlandse National Tour. Omdat de beste spelers van Nederland aanwezig belooft het spectaculair te worden om naar te kijken. Laura en Eveline Nagtegaal, beiden actieve discgolfers, groeiden op in Doorn en organiseren de wedstrijd. Laura, in 2019 wereldkampioen in haar klasse, kijkt er naar uit om weer een thuiswedstijd te spelen.
Op het centrale plek in het Doornse Gat is het ‘players home’ waar iedereen informatie kan krijgen over disc golf en zelf een schijf kan gooien. Recreanten zijn gewoon welkom in het gebied maar worden gevraagd om wel extra op vliegende schijven te letten en niet hun picknickkleed voor een basket neer te leggen. De wedstrijden starten om 9:30 en zijn rond 15:30 afgelopen.

Voor meer informatie over disc golf: www.beardiscgolf of info@beardiscgolf.nl

advertentie
advertentie