Portret Kassandra Goddijn
Portret Kassandra Goddijn Douwe Jacobs

Maarnse traumadeskundige gaat staan voor psychische gezondheid

20 september 2021 om 16:51 Lokaal Deel je nieuws

Op 30 oktober is het weer tijd voor het event Last Man Standing. We gaan met zijn allen letterlijk ergens voor staan, namelijk voor aandacht voor psychische gezondheid. Ooit was het werkelijk de bedoeling om zo lang mogelijk op een oncomfortabele plek te blijven staan, maar ik ben blij dat dát ongemak er inmiddels vanaf is. Alle deelnemers staan nu drie uur lang op een verhoging. Dat is voor mij uitdaging genoeg.

Om te zorgen dat ik daar niet voor joker sta, zal ik tijdens Last Man Standing een boek vasthouden. VAN TABOE NAAR TRAUMABEWUST is afgelopen maand verschenen. Een must voor iedereen die iets wil begrijpen van psychisch lijden. Het is mijn eigen boek; ik heb het geschreven vanuit de ervaring. Als jongvolwassene was ik cliënt in de ggz, ik heb jarenlang geworsteld met depressies en angsten. Het is mij gelukt om mijn wereld steeds groter te maken door mijn trauma’s te integreren. Sinds 2015 begeleid ik in mijn coachpraktijk anderen op datzelfde pad.

MIND, de organisatie van en voor mensen die te maken hebben met psychische problemen, organiseert Last Man Standing. Er zijn meerdere locaties; zelf sta ik op de hoofdlocatie in Amsterdam. Meer informatie over het event is te vinden op lastmanstanding.nl.

advertentie
advertentie