impressie inhoud tas
impressie inhoud tas diaconie Driebergen-rijsenburg

aktie vakantietas

19 augustus 2021 om 16:06 Lokaal Deel je nieuws

Diaconie van protestantse gemeente Driebergen-Rijsenburg:

Kinderen uit kwetsbare gezinnen in Nederland kunnen meestal niet op vakantie. Geld voor leuke uitjes is er dikwijls niet.

Met de Actie Vakantietas van Kerk in Actie kunnen kerken in heel Nederland kinderen in ‘armoede’  in hun eigen plaats of regio verrassen met een rugzak vol verrassingen.

Onze kerk/diaconie doet dit jaar voor het eerst hieraan mee. 

Met een aantal diakenen zijn we de afgelopen weken bezig geweest met nadenken over de inhoud en hoe de tasjes af te leveren in die gezinnen waar het nodig is. Uiteindelijk zijn we tot de volgende inhoud gekomen: een cadeaubon van speelgoedwinkel Planethappy, een vakantieboek van de Readshop, ijsmunten van ijssalon TreMontie, meerdere boekjes van de Pop-up Bookstore en een toegangskaartje voor zwembad “de Zwoer”. De kosten worden gedragen door de diaconie van de protestantse gemeente Driebergen-rijsenburg. Genoemde  bedrijven hebben enthousiast meegewerkt en ons aanzienlijke korting gegeven. 

Voor de bezorging hebben we contact opgenomen met het Sociaal Dorpsteam Utrechtse Heuvelrug.
Van hen krijgen we geen directe adressen vanwege privacy, maar zij hielpen ons met  aantallen, leeftijden en de verdeling meisje/jongen.
In de laatste week voor de grote vakantie heeft het Sociaal Dorpsteam gezorgd dat de tassen met inhoud en met een groet van ons op de juiste plek terecht komen, namelijk bij

die kinderen, die het volgens het dorpsteam het hardste nodig hebben.

Zo ook bij Ward en Zena:

Het Sociaal Dorpsteam krijgt hele leuke reacties van kinderen en ouders en dankt ons hartelijk voor dit initiatief.

Bijgevoegde kaart van de diaconie
Gelukkige ontvangers van de vakantietas Ward en Zena
advertentie
advertentie