Tombe van Nellesteijn is weer open voor bezoekers
Tombe van Nellesteijn is weer open voor bezoekers Dirk van der Meer

Uitzichttoren Tombe van Nellesteijn weer open

4 augustus 2021 om 23:48 Sport Deel je nieuws

LEERSUM. De bosrijke omgeving van de Tombe van Nellesteijn heeft helaas bij de valwind van 18 juni grote schade opgelopen, maar Staatsbosbeheer heeft de wandelpaden in het Nellesteijnbos tussen de Burgemeester van den Boschlaan en de Maarsbergseweg inmiddels weer opengesteld. Daardoor is de Tombe voor wandelaars bereikbaar geworden.

Vanaf 8 augustus 2021 zijn bezoekers (bij goed weer) op iedere zondagmiddag tussen 12.00 en 16.00 uur welkom in deze unieke combinatie van een uitzichttoren en een grafmonument uit 1818. De valwind heeft veel bomen rond de Tombe getroffen, daardoor is het uitzicht veranderd. Kasteel Broekhuizen was de afgelopen jaren al goed te zien, maar door de stormschade is er nu bijvoorbeeld ook zicht op de kerktorens van Leersum en Lienden. De Waalbruggen bij Beneden-Leeuwen en Zaltbommel zijn te onderscheiden, en de windmolens bij Deil. In noordelijke richting valt in de verte een groot digitaal reclamebord langs de snelweg A30 bij Barneveld op.

Het Lombokbos ten noordoosten van de toren heeft zware stormschade opgelopen en is vanwege de veiligheid nog voor iedereen afgesloten.

advertentie
advertentie