Het personeel van Hospice De Wingerd met locatiemanager Jacomijn Wittenberg (3e van rechts) Joke Bruggeman (in de rode jas) en de familie Hoogendoorn (namens team ‘Groot verzet tegen kanker’ – de drie familieleden links op de foto).
Het personeel van Hospice De Wingerd met locatiemanager Jacomijn Wittenberg (3e van rechts) Joke Bruggeman (in de rode jas) en de familie Hoogendoorn (namens team ‘Groot verzet tegen kanker’ – de drie familieleden links op de foto). Bert Dikken

Start bouw tuinhuis Hospice De Wingerd

25 juni 2021 om 16:18 Lokaal Deel je nieuws

Afgelopen maandag was het zover: Met een graafmachine die de eerste lading grond weghaalde gingen de (bouw)werkzaamheden van start voor het tuinhuis naast Hospice De Wingerd in Amerongen van Zorggroep Charim. Een bijzonder moment waar door veel betrokkenen naar uit werd gekeken: cliënten, medewerkers, familieleden maar ook sponsoren.

Zonlicht 
Jacomijn Wittenberg, locatiemanager van Hospice De Wingerd: “Het idee voor een tuinhuis ontstond enige tijd geleden vanuit de wens om hospice cliënten en hun naasten de mogelijkheid te geven om wat meer van buiten te kunnen genieten, zich even terug te trekken of te ontspannen, buiten de muren van hun kamer in het hospice. Zo ontstond het plan om naast het hospice het tuinhuis met een grote glazen wand te bouwen zodat cliënten, vanuit hun bed, rolstoel of stoel zowel binnen als buiten zonlicht kunnen voelen.” Een voorwaarde was dus ook dat de cliënten er gemakkelijk naar toe gebracht kunnen worden (op hun bed of in de rolstoel) en er kunnen verblijven. Daarvoor zal een speciaal pad worden aangelegd van het hospice naar het tuinhuis. 

Nivelleren 
Eerst moet er gegraven worden. Als dat eenmaal gebeurd is zal de fundering worden gelegd waarna het eigenlijke tuinhuis wordt gebouwd. Naast de grote glazen pui is er een open ruimte met een keukenblok en een zitgedeelte waarin voldoende ruimte is voor een bed of rolstoel. Daarnaast is er een toilet aanwezig. 

Sponsoring 
De bouw wordt mede mogelijk gemaakt door sponsorgelden. Jacomijn: ‘Het team ‘Groot verzet tegen kanker’ (St. Mont Ventoux) startte in 2016 met donaties t.b.v. het tuinhuis. Dit liep op tot een aanzienlijk bedrag. Andere gulle giften volgden. Mevr. Bruggeman is één van de mensen die De Wingerd een warm hart toedragen en naast eigen giften anderen weet te motiveren te doneren voor het hospice. We zijn daar heel blij mee’.

Nieuwe hoofdingang 
Als alles volgens planning verloopt zou medio oktober het tuinhuis gereed moeten zijn. Naast het feit dat het tuinhuis er komt zal het hospice zelf ook een nieuwe ingang krijgen. ‘De huidige ingang voelt nog een beetje als ‘van Elim’, de locatie waar wij het gebouw mee delen’, zegt Jacomijn. ‘Met de nieuwe ingang, die ook logischer is qua positie, is het duidelijker dat De Wingerd een aparte locatie is en is de binnenkomst in het hospice een stuk vriendelijker. De nieuwe hoofdingang is bereikbaar voor een auto.

advertentie
advertentie