Lukas met zijn bekers voor de eerste plek
Lukas met zijn bekers voor de eerste plek Ronald Stiefelhagen

Sterk begin van het NK Huurkarts!

8 juni 2021 om 12:36 Sport Deel je nieuws

Leersum - Lukas Stiefelhagen (’lsgofast’) is het Nederlands Kampioenschap Huurkarts sterk begonnen met een overtuigende winst. Dit officiële KNAF toernooi kent twaalf wedstrijden, waarvan de eerste afgelopen zaterdag 5 juni werd verreden.

Op de racekalender is dit de vierde wedstrijd. De eerste edities werden vanwege de Corona beperkingen nog afgelast en zullen nu later in het seizoen worden gehouden. De dag vond plaats op het kartcircuit van Eefde, waar gereden werd met huurkarts met 270cc 9PK 4-takt motoren. Lukas doet als veertienjarige mee in het ‘KIDs’ klassement. Dit deelnemersveld telde die ochtend 25 coureurs.

In de vrije training liet Lukas al merken erg snel te zijn op deze baan. Vervolgens werden de rijders ingedeeld in drie poules. Er waren twee voorrondes, met elk een kwalificatie en een race. In de eerste voorronde startte Lukas vanaf P1 (‘pole position’). Bij de start kwam hij echter wat moeilijk weg; aan de kant waar hij stond opgesteld was de baan nog nattig door de regen van de nacht ervoor. Hij verloor een plek, die hij niet lang daarna weer terugpakte, om uiteindelijk ook als eerste over de finish te gaan.

In de tweede voorronde startte hij vanaf de eerste rij op P2. Per race worden de karts opnieuw verloot, en dit keer trof hij helaas een wat minder exemplaar. In de huurkartsport moet je werken met het materiaal dat je krijgt toebedeeld, dus heeft hij er het beste van gemaakt. Op P3 kwam hij over de finish.

Deze resultaten opgeteld waren voldoende voor een P1 aan de start van de Finale A (de beste twaalf rijders uit de voorrondes). Deze finale wist Lukas zonder veel tegenslag op zijn naam te schrijven. Daarmee heeft hij een maximaal puntenaantal binnen gehaald.

Dit seizoen betreft het tweede kartjaar van Lukas en zijn eerste wedstrijdjaar. Hij rijdt hierin twee volledige toernooien; het KNAF Cpoint NK Huurkarts (NKH), en de NXT GP Dutch Open Honda 9PK. In het NKH wordt gereden met de huurkarts van de betreffende banen. In het NXT Dutch Open rijdt Lukas met een kart van Team Kartschool Texel. Beide competities is hij nu goed begonnen. En hij is nog op zoek naar nieuwe sponsors die hem verder willen steunen in dit avontuur.

Lukas is op Instagram en Facebook te volgen onder het account @lsgofast. Met dank aan de organisatie van het NKH en aan de vaste sponsors van Lukas: P4N Duurzaamheid en Natuur, Hoor en Zie, en Heuvelrug Keukens, kijken we terug op een leuke en geslaagde dag.

Op 'pole position' aan de start in de finale
Concentratie bij het aansnijden van een bocht
Als eerste over de finish
advertentie
advertentie