Diploma uitreiking pietengym
Diploma uitreiking pietengym Wim

Pietengym in Overberg

9 december 2020 om 08:47 Lokaal Deel je nieuws

OVERBERG – Op 2 december 2020 Organiseerde Gymnastiek Vereniging Gympleasure in Overberg pietengym.

Het was een leuke en erg gezellige dag voor de kinderen van de gymnastiek. De Gymnastiek vereniging kreeg te horen van sinterklaas dat er altijd hulp pieten nodig zijn. Uiteraard pakte de leiding dit op door tijdens de gymnastiekgroepen onderdelen te trainen waar je als zwartepiet mee te maken krijgt als je pakjes gaat bezorgen voor sinterklaas.

De onderdelen werden in circuit vorm geoefend. Met nep cadeautjes en onder begeleiding van sinterklaas muziek leek het net op pakjesavond.

Zo mocht je een dak opklimmen (wandrek) en verlanglijstjes uit schoenen halen, pakjes over de smalle kade naar de pakjesboot brengen, cadeautjes opstapelen en lopen met zoveel mogelijk cadeautjes in je handen. Iedereen deed enorm zijn best zoals een piet had opgemerkt. Sinterklaas was helaas te druk volgens piet om langs te komen.

Iedereen kreeg daarom een pietendiploma en iets lekkers om mee te nemen naar huis. Ondanks de ouders niet mochten kijken vanwege de carona regels was het enorm gezellig. Wil je ook meedoen met pietengym of misschien zelfs wel op gymnastiek dan kun je altijd gratis proeflessen volgen.

De lessen worden op een plezierige, speelse en verantwoorde manier gegeven door gediplomeerde trainers. Er wordt aandacht besteed aan het leren van onderdelen op zowel brug, balk, sprong en vloer. Iedereen begint met de grondvormen van het turnen. En daarna zullen zo snel mogelijk enkele spectaculaire elementen worden aangeleerd. Maar er is ook tijd voor spel vormen. Er is ook veel ruimte voor eigen inbreng (wensen) van leden. We proberen met zijn allen iets leuks neer te zetten voor de jeugd in Overberg. Ook kinderen vanuit de omgeving zijn welkom.

Uiteraard worden de oefeningen in veilige, haalbare situaties aangeleerd, zodat de kinderen in kleine stappen een oefening onder de knie krijgen. We werken met uitzondering van andere club in kleine groepen(maximaal 12) en wanneer haalbaar minimaal 1 assistent om zoveel mogelijk te kunnen trainen en nieuwe dingen te leren. Dit in tegenstelling tot andere club in de omgeving waar grootte groepen veelal het beeld bepalen.De prestatie is: meedoen is belangrijker dan winnen.

Het is mogelijk om gratis proeflessen mee te draaien. Voor informatie kunt u bellen (06-25304493)Belangstellende kunnen zich alleen opgeven door te mailen naar: gymnastiekoverberg@gmail.com

advertentie
advertentie