E. de Vries, Abstract, 1969
E. de Vries, Abstract, 1969 Marina Marijnen

Lezing Surinaamse Kunst door Marina Marijnen

8 december 2020 om 21:06 Lokaal Deel je nieuws

Geïnspireerd op de gelijknamige tentoonstelling in het Stedelijk Museum geeft Marina Marijnen een lezing over de Surinaamse School. Met deze expositie viert het Stedelijk  de herdenking van Suriname 45 jaar Onafhankelijk.

Aan dit feestje doen 35 kunstenaars met ruim 100 figuratieve en abstracte werken mee. De tentoonstelling is niet alleen van historisch belang, maar gezien de BLM discussies ook zeer actueel.

Aan de wieg van de Surinaamse School stond een vrouw: Nola Hatterman. In 1953 ging zij vanuit Nederland scheep naar Paramaribo, waar zij een kunstopleiding stichtte. Met haar werk, dat van haar leerlingen en latere kunstenaars wordt een kleurrijk palet geschetst van het land en de multiculturele bevolking van Suriname. Met werk van o.a. Erwin de Vries, Jules Chin A Foeng, Armand Baag  krijgen de verschillende bevolkingsgroepen van Suriname een stem en een gezicht.  

In deze Corona proof lezing neemt Marina u mee naar het verre en meer recente verleden van Suriname als artistieke inspiratiebron.

Cultuurhoek Driebergen, woensdag  16 december, 10.00 u.

Ga voor informatie en (i.v.m. Corona verplicht) aanmelden naar www.uitdekunstmarina.nl

advertentie
advertentie