foto met tekst: schrijf je vrij
foto met tekst: schrijf je vrij Stephanie Dumoulin

Schrijfcursus De Keuze, naar boek Dr. Eger

26 oktober 2020 om 12:41 Lokaal/Activiteiten Deel je nieuws

Een van de grootste inspirators van deze tijd is psychotherapeut en bestsellerauteur dr. Edith Eva Eger, ook wel de ballerina van Auschwitz genoemd. ‘Je hebt altijd een keuze’, is haar boodschap. Zij moedigt haar lezers zachtjes aan om de gedachten die ons gevangen houden te veranderen en het geschenk te vinden in onze slechtste momenten. Haar gedachtengoed vormt de inspiratie voor de schrijfcursussen en schrijfdagen ‘De Keuze – schrijf je vrijer’ die in november plaatsvinden in Het Schrijftheater.

Dr. Eger overleefde ternauwernood de hel van Auschwitz, besloot deze ervaring in haarzelf te begraven en pas tientallen jaren later, ze was toen al een gevierd psychotherapeut, besloot zij haar verleden onder ogen te zien. Sindsdien leeft zij voor hoe je tot vrijheid kunt komen. Juist nu, in deze onzekere, nieuwe tijd, kunnen haar woorden houvast geven en inspireren om mee te bewegen en tot een andere perspectieven te komen. Tijdens de workshop op 4 november en de cursus die start op 5 november schrijven deelnemers over de keuzes die ze hebben gemaakt en nog willen maken in hun levens. Schrijven is naar binnen luisteren, is dat wat verborgen ligt naar het licht brengen. Schrijven geeft beweging en is een prettige manier om jezelf te uiten. Zeker dit laatste, zelfexpressie, is wat dr. Eger eenieder aanraadt om tot vrijheid te komen. Net als medeleven, humor, optimisme, intuïtie en nieuwsgierigheid. Deze vijf ingrediënten vormen dan ook de basis van deze schrijfcursus.

Schrijfervaring is niet nodig. Aan de hand van korte, speelse en verrassende oefeningen komen (jouw) verhalen makkelijk op papier. De groepen in het Leersumse Schrijftheater zijn klein in verband met de geldende coronamaatregelen. Schrijfervaring is niet nodig. Meer weten? Kijk dan op www.korinevanveldhuijsen.nl. M: 06-498 949 22. E: info@korinevanveldhuijsen.nl

advertentie
advertentie