Uitreiking cheque aan hospice Heuvelrug
Uitreiking cheque aan hospice Heuvelrug Mel Boas

Hospice Heuvelrug ontvangt cheque van 4000 euro

15 oktober 2020 om 13:50 lokaal Deel je nieuws

Hospice Heuvelrug ontvangt cheque van € 4.000

door: Dees Wilgehof-Sodaar

 

‘Ik heb altijd gedacht, als ik stop met de praktijk, dan wil ik geen cadeau voor mezelf maar ga ik geld inzamelen voor twee goede doelen: hospice Heuvelrug en het Utrechts Landschap’, vertelt huisarts Inge Groenewegen. Toen ze recent afscheid nam van haar praktijk in Kerckebosch voegde ze de daad bij het woord. Ten gunste van hospice Heuvelrug kwam € 4.000,00 binnen. Afgelopen zaterdag, op de Internationale Dag van de Palliatieve Zorg, overhandigde zij een symbolische cheque aan Ans Pereboom, bestuurslid van het hospice, in het bijzijn van verpleegkundigen Marieke Korstanje en Esther Donker.

 

Inge Groenewegen is 33 jaar huisarts, waarvan 25 jaar in de praktijk waar ze afscheid van nam. ‘Het hospice zit om de hoek van de praktijk’, zegt ze. Dat zorgt voor een band: ‘Mensen kunnen hun eigen huisarts houden als ze naar het hospice gaan en het is ontzettend fijn dat je van je eigen patiënten, die je zo goed kent, de begeleiding kunt blijven doen. We kennen elkaar goed, je kunt er even binnenlopen. Er is altijd tijd voor een praatje. En er zit een ongelofelijke hoeveelheid expertise en professionaliteit. Ze zijn er steengoed in om mensen en hun familie op hun gemak te stellen. Ze kunnen echt ontzorgen.’ Met de inzamelingsactie ging dus een lang gekoesterde wens in vervulling.

 

Voor het hospice is deze gulle gift zeer welkom. ‘Vorig jaar zijn de kamers van het hospice uitgebreid opgeknapt met geld dat is opgehaald met verschillende acties en door vrijwilligers’, zegt Daniëlle Swart, bestuurslid van de Vriendenstichting Hospice Heuvelrug en ook aanwezig bij de overhandiging. ‘Dit bedrag willen we onder meer gebruiken om de zorg van het hospice ook toegankelijk te houden voor mensen die een eigen bijdrage niet kunnen betalen.’ Daarnaast heeft het hospice nog aromazorg, beeldende begeleiding en trainingen voor vrijwilligers in gedachten.

advertentie
advertentie