Marketing- en Werkelijke versie
Marketing- en Werkelijke versie Uit Masterplan Broekbergen

Broekbergen-droom is rood, niet groen

8 juni 2018 om 20:31 lokaal Deel je nieuws

Sybren en Jesse (13 en 11 jaar), die een petitie startten tegen voorgenomen nieuwbouw in het buitengebied van Driebergen, krijgen boze post van mensen die nog steeds geloven in de groene herstel-droom van het complex Broekbergen. De jongens zouden slecht geïnformeerd zijn en onzin verspreiden. Ook journalisten (Stichtse Courant en Telegraaf) kregen ervan langs.

Nou lijkt het ook wel een héél dwaas idee om aan de groene rand van Driebergen te gaan bouwen. En van kinderen kan je vrezen dat ze nog niet van alles op de hoogte zijn. Maar het is wel handig om eerst zelf in de feiten te duiken, voordat je zulke beschuldigingen uit. Triest genoeg verwijzen alle klagers tot nu toe naar documenten die slechts de groene marketing van Broekbergen vertolken. Die ‘oude’ plannen staan vol ronkende beloften en bevatten plattegronden die ons doen geloven dat de groene rand groen blijft en dat de oude kloostermuur onaangetast blijft.

Onze jongens bekeken echter de èchte plannen, zoals die bij de gemeente liggen. Daarin staan andere plattergronden, waarin de bosrand wel degelijk wordt versteend. Uit de júíste informatie blijkt dat Broekbergen met twee maten meet en talrijke mensen om de kasteeltuin leidt. De klagende vrienden die nog in de groen droom geloven, moeten kennelijk nog ontdekken dat de werkelijke droom juist rood is.

Broekbergen droomt van kasteelgoed als koetshuis en orangerie (het heeft er allemaal nooit gestaan), van oude ‘zichtlijnen’, maar let vooral ook op het ‘bouwhuis’. Broekbergen wil wel degelijk de groene entree van Driebergen verstenen. Dan kan je schieten op de boodschapper van deze informatie, maar hun feiten kloppen. Overigens heeft niemand gezegd dat je het zelf ook erg moet vinden.

Helaas waren we zelf ook jarenlang goed-gelovig, en duurde het lang voor we de werkelijke nieuwsbouw-aspiraties in de gaten kregen. Bij ons thuis spreken we in dit soort gevallen van misleiding. De echte plannen (zoals die bij de gemeente liggen) kwamen ook voor ons inderdaad als een overval.

De gemeente lijkt de rode droom te willen faciliteren en dreigt mee te werken aan nieuwbouw (niks restauratie) van 12-20 woningen, circa 200 kantoorplekken en tientallen extra parkeerplaatsen. Gelukkig zijn de dromen van onze jongens groen en leren zij zich goed te informeren; bovendien richten zij zich tot de gemeente en beledigen ze niemand.

Helaas, de groene droom van Broekbergen bestaat niet!

advertentie
advertentie