1e prijs voor OpStreek!
1e prijs voor OpStreek! H. Sollman

OpStreek Jeugdsymfonieorkest winnaar nationaal concours jeugdorkesten

29 mei 2018 om 00:29 lokaal Deel je nieuws

Zaterdag 26 mei vond in de Doelen in Rotterdam de finale plaats van het Nationaal Concours voor Jeugdsymfonieorkesten 2018.

Jeugdorkest OpStreek (gevestigd in Zeist, maar met kinderen uit de hele Heuvelrug)  heeft in de derde categorie de eerste prijs gewonnen. Het spelen in de grote zaal van de Doelen was op zich al een hele belevenis. Dat dirigent Daan Welle met het orkest de eerste prijs in de wacht sleepte is een fantastische opsteker voor het orkest.

Een van de uitgevoerde werken betrof een zogenaamde 'musical postcard' (zie http://musicalpostcards.org), een door vijf kinderen van het orkest zelf gecomponeerd muziekstuk, getiteld “Symphonia Caeli Crassi”, of “Dikke lucht”.

De opdracht om n.a.v. een stukje muziek ook zelf een stukje muziek te componeren over het thema luchtvervuiling kregen de orkestleden tijdens de voorronde van het concours, begin maart 2018. Vervolgens moest het ook nog met het hele orkest worden ingestudeerd.

Op de website http://www.jijspeelttochook.nl is veel meer informatie te vinden over het concours en er zijn opnames te bekijken en beluisteren (zie livestream).

Zin om mee te spelen in dit orkest? Kijk op www.opstreek.euvoor informatie!

OpStreek in de Doelen
advertentie
advertentie