Gefeliciteerd Broekbergen

20 mei 2018 om 20:54 lokaal Deel je nieuws

Terug van vakantie las ik in de Stichtse over de droom die werkelijkheid gaat worden voor Buitenplaats Broekbergen.
Tien jaar wachten, tien jaar investeren. Mijn vrouw en ik lopen het Kloosterlaantje regelmatig even in en uit. We hebben gezien hoe het één na het ander werd aangepakt.

De veranderingen en verbeteringen tot nu toe waren al een aanwinst voor ons dorp. Broekbergen ziet er weer goed uit na jaren van verwaarlozing. En dat wordt alleen maar beter met de uitvoering van het Masterplan. Ik heb er alle vertrouwen in.

We begrijpen ook dat niet iedereen gelukkig is met het herstel van Buitenplaats Broekbergen. Zo gaat dat tussen mensen. Het lijkt er op dat twee kinderen van 11 en 13 jaar uit de buurt , een stemming organiseren tegen Broekbergen. Of zijn het de ouders die zich niet bekend willen of durven maken? Er klopt iets niet aan deze actie. De gepresenteerde feiten lijken mij onvolledig. Het uitzicht van de beide kinderen moet worden gered! Geen idee wie die kinderen zijn, waar ze wonen en dus waar hun uitzicht belemmerd gaat worden. Ik hoop dat veel mensen met mij besluiten de petitie van deze kinderen niet te tekenen. Doe dat al helemaal niet als blijkt dat de ouders er achter zitten en zich achter (hun) kinderen verschuilen.

Wat  mij betreft, ik ben blij met alle positieve ontwikkelingen van de afgelopen tien jaar.  Wij wonen nu al bijna veertig jaar vlak bij Broekbergen. Het herstel ervan is absoluut een aanwinst. Dat zullen de wandelaars van het populaire klompenpad beamen. Dat geldt helemaal als het HOOFDHUIS weer buitenplaatsuitstraling krijgt. Die uitstraling ontbreekt nu nog.

Auke Lemstra

advertentie
advertentie