Links; Jos Sleyfer, directeur-bestuurder Heuvelrug Wonen en rechts Kees den Dekker, adviseur bij Republiq:
Links; Jos Sleyfer, directeur-bestuurder Heuvelrug Wonen en rechts Kees den Dekker, adviseur bij Republiq: Republiq

Heuvelrug Wonen behoort tot de Top 10 duurzaamheidsprijs 2021

2 juni 2021 om 11:16 Zakelijk Deel je nieuws

Heuvelrug Wonen heeft de 4e plaats bij de duurzaamheidsprijs 2021 behaald. De duurzaamheidsprijs voor woningcorporaties is tot stand gekomen op basis van open data.

Heuvelrug Wonen behoort tot de koplopers in de corporatiesector die het energiegebruik terugdringen van huurwoningen

De duurzaamheidsprijs is door Republiq in het leven geroepen om koplopers in de corporatiesector aan te moedigen voor de stappen die zij hebben gezet in het terugdringen van het energiegebruik van woningen. Republiq vergeleek het energieverbruik van het bezit van de corporaties tussen twee opvolgende jaren. De benodigde (open) data is door Republiq opgevraagd bij de drie grootste netbeheerders (Stedin, Enexis en Liander) en het Kadaster. De gegevens zijn verwerkt tot jaarreeksen die met elkaar kunnen worden vergeleken. Op basis van dit vergelijk is de top 50 tot stand gekomen.

Heuvelrug Wonen heeft een award in ontvangst mogen nemen

De top 10 heeft een award in ontvangst mogen nemen. Voor deze duurzame prijs werkte Republiq samen met InnAut. InnAut is een technische sociale onderneming uit ’s-Hertogenbosch die mensen met afstand tot de arbeidsmarkt begeleidt naar een baan of opleiding binnen de techniek.

Heuvelrug Wonen verduurzaamd de energieprestaties van haar woningvoorraad


Heuvelrug Wonen heeft ruim 1.100 woningen met label D of slechter verduurzaamd. De ruim 1.100 woningen zijn gebracht naar energie-index <1,20 (energielabel A of beter). Jos Sleyfer, directeur-bestuurder: ‘Onze werkwijze kenmerkt zich door een totaalaanpak’.

Duurzaamheid is voor Heuvelrug Wonen een belangrijk thema. Door te investeren in duurzaamheid en energiebesparing, worden de energielasten voor huurders verlaagd, het wooncomfort verbeterd en wordt een bijdrage geleverd aan een beter milieu.

Doel is woonlasten beheersbaar te houden
Heuvelrug Wonen neemt haar maatschappelijke opgave serieus als het gaat om het verduurzamen van haar woningvoorraad. Heuvelrug Wonen wil vooral de woonlasten van haar huurders beheersbaar houden. 

We zijn nog lang niet klaar
Dit jaar maar ook de komende jaren gaat Heuvelrug Wonen door op de ingeslagen weg. Vanaf volgend jaar komen de woningen met label C aan de beurt. Ook deze woningen willen we naar label A of beter brengen. Om dit te bereiken hebben we 5 jaar uitgetrokken.

advertentie
advertentie