Nelleke Noordervliet
Nelleke Noordervliet Andy Doornhein

Lijkt u op uw favoriete schrijver?

5 april 2018 om 08:59 lokaal Deel je nieuws

Lijkt u op uw favoriete schrijver?

Zondagmiddag 22 april vanaf 14:00 uur laat Nelleke Noordervliet in De Twee Marken in Maarn zien dat schrijver en lezer meer op elkaar lijken dan de meesten wellicht verwachten. In deze lezing laat Nelleke, een vaste waarde in het Nederlands schrijverslandschap, zien dat de schrijver niet zonder de verbeeldingskracht van de lezer kan. De eerste vangt de wereld van zijn verbeelding in letters, in taal. De laatste maakt die wereld vrij uit de letters die hij leest. Beiden zijn daarin creatief. Over dat proces van bedenksel tot taal en alles wat daarmee samenhangt komt Nelleke Noordervliet vertellen!

De lezing is georganiseerd in samenwerking met Maarn Wijzer, Boekhandel Boek & Koek uit Maarn, Cultuurhuizen Heuvelrug  en de Bibliotheek Z-O-U-T.

Nelleke Noordervliet

Nelleke Noordervliet (Rotterdam, 1945) studeerde Nederlands in Leiden en Utrecht. Haar studie sloot ze cum laude af. Na een tamelijk grillige carrière bij een wetenschappelijke uitgeverij, in het onderwijs en in de politiek als gemeenteraadslid voor de Partij van de Arbeid, debuteerde ze als auteur in 1987 met Tine of De dalen waar het leven woont. Meteen werd Noordervliet erkend als een van de belangrijkste hedendaagse Nederlandse schrijvers. Haar werk werd een paar maal genomineerd en in 1994 ontving ze de Multatuliprijs voor De Naam van de Vader. Ze schreef verhalen, essays, boeken over geschiedenis en een aantal succesvolle romans. Ze was gastschrijver aan de universiteiten van Groningen, Leiden, Delft en Berlijn en aan de Sorbonne te Parijs. Sinds een aantal jaar is ze columnist bij het VPRO radioprogramma OVT en bij dagblad Trouw. Ook werkt ze mee aan Oba-live, een radioprogramma van Human. Daarnaast doet ze bestuurlijk werk in culturele sfeer.

Nelleke Noordervliet - Van bedenksel tot taal - lezing

22 april 2018, van 14:00 tot 16:00 | De Twee Marken, Trompplein 5, 3951 CR Maarn

Kosten: Normaal € 12,50 incl. consumptie / Met bibliotheekpas € 11,00 incl. consumptie / 65+ € 10,50 incl. consumptie

advertentie
advertentie