Burgemeester Naafs ontvangt symbolisch het eerste Write for Rights schrijfpakketje
Burgemeester Naafs ontvangt symbolisch het eerste Write for Rights schrijfpakketje Nana Bies

Aftrap voor Amnesty Write for Rights door burgemeester Naafs

23 november 2020 om 15:24 Overig Deel je nieuws

Op donderdag 19 november was de aftrap van de Amnesty Write for Rights actie in Utrechtse Heuvelrug. Omdat schrijfbijeenkomsten in de bibiotheken dit jaar niet mogelijk zijn, hebben de Amnesty-groepen Amerongen-Leersum en Maarn-Maarsbergen gekozen voor een actie met individuele schrijfpakketten waarbij iedereen gemakkelijk en veilig vanuit eigen huis aan de actie mee kan doen. De actie loopt van 20 november t/m 10 december.

Uitreiking aan burgemeester Naafs

Op 19 november is een kleine videoconferentie belegd met burgemeester Naafs, waarbij aan hem symbolisch het eerste schrijfpakket is overhandigd.

Burgemeester Naafs is een trouw bezoeker van de Write for Rights bijeenkomsten, en zal ook dit jaar, samen met een aantal wethouders, zijn bijdrage leveren, maar dan vanuit huis.

Afhaalpunten

Iedereen die mee wil doen kan dit jaar vanuit eigen huis een of meer brieven schrijven en/of groetenkaarten versturen. De schrijfpakketjes kunnen opgehaald worden bij de volgende adressen in onze gemeente:

* Boekhandel Jacques Baas, Traay 4c, 3971 GN Driebergen

* The Read Shop Nieskens, Traay 35, 3971 GB Driebergen

* Wereldwinkel Driebergen, Traay 48, 3971 GP Driebergen

* Boek & Koek, Raadhuislaan 9, 3951 CH Maarn

* Cultuurhuis Doorn, Kerkplein 2, 3941 HV Doorn

* Bibliotheek Leersum, Hoflaan 31, 3956ED Leersum

* Bibliotheek Amerongen, Allemanswaard 13, 3958KA Amerongen

Doe ook mee

Voor inwoners van Maarn, Leersum en Amerongen is er een extra mogelijkheid: als je een mailtje stuurt aan info@amerongen-leersum.amnesty.nl met je adres, en als onderwerp Write for Rights, dan zorgen wij ervoor dat je zo snel mogelijk een individueel schrijfpakketje in de bus krijgt.

Individueel schrijfpakketje

In het schrijfpakketje vind je onder meer achtergrondinformatie, voorbeeldbrieven, schrijfpapier, een pen en een poster. Ook vind je hierin een adres in de buurt waar je je geschreven brieven in de brievenbus kunt doen, zodat wij ze kunnen bundelen en efficiënt kunnen versturen aan de relevante adressen. Op deze manier hoef je zelf dus helemaal geen kosten te maken om aan de actie mee te doen. En natuurlijk kun je ook je huisgenoten vragen om een aantal brieven en/of kaarten te schrijven!

advertentie
advertentie