Doornse studentenleven en Corona

18 november 2020 om 11:59 Overig Deel je nieuws

Het corona virus heeft een grote impact op het studentenleven. Veel studenten aan Hogescholen en Universiteiten hebben het zwaar. Fysieke colleges, lessen en studiegroepen vinden nauwelijks meer plaats en docenten en studenten zien elkaar alleen nog virtueel. 

Studentenverenigingen, jaarclubs en disputen houden zich aan de RIVM-richtlijnen en ondernemen zo goed als niets. Deze situatie versterkt het eenzaamheidsgevoel onder vele studenten. Ook in Doorn onder de HBO studenten van de TMO Fashion Business School.

Doornse TMO studenten zijn zich terdege bewust van de corona risico’s en nemen ook hun verantwoordelijkheid, maar leuker wordt het studeren er niet van. Studenten vereniging Changeant en haar verschillende disputen moesten hun beleid en activiteiten aanpassen en het is wachten op versoepeling van de richtlijnen. Dat is met name voor eerstejaars studenten vervelend, want zij waren juist lid geworden om nieuwe vrienden te maken, aan leuke activiteiten, feesten en bijeenkomsten deel te nemen en een netwerk op te bouwen.

Nu dat allemaal nauweliks plaats vindt zijn studenten veel meer op zichzelf gericht en dat is soms lastig en eenzaam. Bij het oudste Doornse dispuut Ladyroy herkennen ze dit. De fysieke activiteiten staan op een laag pitje, maar virtueel compenseren ze veel, waardoor er toch intensief contact blijft. Ladyroy bestaat sinds 1992 en is ervan overtuigt dat zij deze bijzondere en ook saaie periode goed doorkomt. Er komen dit jaar mogelijk weer drie nieuwe leden bij en daarmee telt Ladyroy inmiddels meer dan 50 leden van jong tot oud. In 2022 viert Ladyroy haar 30-jarig bestaan en daar wordt naar uitgekeken. Corona ligt dan vast al lang achter ons, waardoor de dispuutleden volledig uit hun dak kunnen gaan in dit jubileum jaar.

advertentie
advertentie