Cees Jan Spijker (HVL) neemt de metaaldetector in ontvangst van Jan van Leuven (D&N)
Cees Jan Spijker (HVL) neemt de metaaldetector in ontvangst van Jan van Leuven (D&N) Ineke Vrij

Schenking metaaldetector

27 september 2020 om 23:19 Lokaal/Activiteiten Deel je nieuws

De metaaldetector van de Vereniging voor Dorp en Natuur Amerongen - Leersum, die gebruikt werd door de werkgroep Archeologie, is wegens het opheffen van die werkgroep geschonken aan de werkgroep Archeologie van de Historische Vereniging Leersum.


Zowel de Historische Vereniging Leersum (HVL) als Dorp & Natuur had een werkgroep Archeologie, met grotendeels dezelfde mensen. Dit was geen goed werkbare situatie. Omdat het doel van de werkgroep beter aansluit bij de doelstellingen van de HVL heeft het bestuur in overleg met de werkgroepleden besloten de werkgroep Archeologie van Dorp & Natuur op te heffen. De 9 andere werkgroepen van de vereniging blijven volop actief op alle mogelijke gebieden, van padden overzetten tot ruimtelijke ordening.

De nieuwe voorzitter Jan van Leuven overhandigde de metaaldetector aan Cees Jan  Spijker, voorzitter van de Historische Vereniging Leersum. De verwachting werd uitgesproken dat de detector gebruikt zal worden om het historisch inzicht van Leersum en Amerongen te vergroten.

advertentie
advertentie