Het Amerongse Bos
Het Amerongse Bos Bram Blom

Herfstwandeling Amerongse Bos en Uiterwaarden

25 september 2020 om 13:06 Lokaal/Activiteiten Deel je nieuws

“Herfst, herfst wat heb je te koop, duizend kilo bladeren op een hoop….” , de beginregel van een bekend kinderlied dat menigeen in het geheugen gegrift staat. Herfst, een jaargetijde met een verhaal, dat de  gids graag met u wil delen tijdens een ca. 2uur durende rondwandeling. Boomvruchten als eikels, kastanjes en beukennootjes verlaten hun “huisjes”, bladeren vallen nadat zij eerst van kleur zijn verschoten en paddenstoelen schieten de grond uit.

Ook neemt de gids u mee in de ontstaansgeschiedenis met zichtbare kenmerken van de Utrechtse Heuvelrug en de voor Nederland bijzondere overgang van de droge, schrale zandgrond (heuvels) naar de rijke vruchtbare kleigrond (uiterwaarden).

Alleszins de moeite waard om op woensdag 7 oktober deel te nemen aan een wandeling, die om 14.00 uur vertrekt vanaf het informatiecentrum van Utrechts Landschap aan de Veenseweg  8 in Amerongen. Parkeren kunt u aan de Burgwal. Schrijf tijdig in. Dit kunt u doen op de website van Utrechts Landschap: https://www.utrechtslandschap.nl/activiteiten/detailpagina/95890

Het aantal deelnemers is vanwege corona beperkt tot 20 personen.

advertentie
advertentie