De loterij heeft veel geld opgebracht voor de school in Malawi
De loterij heeft veel geld opgebracht voor de school in Malawi Wim Arendsen

Inzameling voor school geslaagd

13 maart 2018 om 14:46 lokaal Deel je nieuws


MAARN - De St.Theresia geloofsgemeenschap voert in de veertigdagentijd vóór Pasen met de andere geloofsgemeenschappen op de Heuvelrug een inzamelingsactie voor de inrichting van een nieuw schoolgebouw voor de Zusters van Onze Lieve Vrouw van Amersfoort die werkzaam zijn in Malawi.
Een paar jaar geleden is geld ingezameld voor de bouw van dat nieuwe schoolgebouw. Dat is nu klaar maar moet nog worden ingericht met meubilair zoals banken, stoelen etc. en met lesmateriaal.
Naast de collectes tijdens de zondagvieringen, is er door de weken heen een verkoop van wijn verkocht en van door enthousiaste dames belangeloos en spontaan ingebrachte lekkernijen en prachtige bloemstukken.
Ook zijn er vele loten verkocht, afgelopen zondag was de grote loterij met vele, mooie artikelen beschikbaar gesteld door de plaatselijke middenstand. Deze jaarlijkse bijdragen van de middenstand zijn inmiddels een traditie geworden. Het resultaat van een vastenactieproject is iedere keer weer voor een groot gedeelte van hun inbreng afhankelijk, waarvoor veel dank is verschuldigd..
 

advertentie
advertentie