Ligging Heidetuin
Ligging Heidetuin (c)THW

Volle bak bij opruimactie Heidetuin

20 juni 2020 om 20:40 Natuur en milieu Deel je nieuws

Afgelopen zaterdag 20 juni werd door de vereniging Tussen Heuvelrug & Wetering (THW) een opruimactie gehouden in de Heidetuin in Driebergen-Rijsenburg. Er kwamen veel meer vrijwilligers dan verwacht op het initiatief af om te helpen om dit unieke park, dat de afgelopen jaren door veel te weinig structureel onderhoud helaas veel van zijn glans heeft verloren, weer een beetje toonbaar te maken voor bezoekers. Er was door de gemeente een grote container geplaatst voor het houtafval. Die was uiteindelijk barstensvol met rommel vanuit het park en de watergang, waardoor er op meerdere plekken extra stapels moesten worden ingericht om al het verzamelde (hout)afval uit de Heidetuin kwijt te kunnen. 

De Heidetuin is door de opruimactie weer een stuk opgeknapt. Maar natuurlijk nog niet tot het niveau zoals velen dat graag weer willen. Deze ochtend gaf in ieder geval aan dat er nog steeds volop enthousiasme is vanuit de inwoners van Driebergen-Rijsenburg om de Heidetuin te behoeden voor verdere teloorgang. Een aantal gemeenteraadsleden was ook als vrijwilliger aanwezig en die toonden daarmee ook hun belangstelling voor (behoud van) de Heidetuin.

Vanuit de gemeente Utrechtse Heuvelrug zijn er plannen om het park als onderdeel van een groter plan over te dragen aan een andere partij om daarmee deze unieke plek in stand te kunnen houden. Bij dit proces is THW, als belangenvereniging voor behoud en versterking van een groen en stijlvol Driebergen-Rijsenburg, intensief betrokken. Naar verwachting zal er in de komende maanden meer bekend worden over de toekomst van de Heidetuin.

Over de Heidetuin
De Heidetuin werd In 1953 aangelegd na de zware februaristormen die een flinke kaalslag hadden bewerkstelligd in het Rijsenburgsebos. De Heidetuin was in mini-uitvoering ook onderdeel van de Floriade 1972 waarbij Driebergen-Rijsenburg zelfs het predicaat Heidehoofdstad van Nederland kreeg. De Heidetuin was daarmee lange tijd een gewilde toeristische trekpleister in Driebergen-Rijsenburg. Door gebrek aan onderhoud is de Heidetuin de afgelopen jaren sterk verwaarloosd en is de toekomst onzeker geworden.

De Heidetuin
Opruimactie Heidetuin in Driebergen-Rijsenburg
Opruimactie Heidetuin in Driebergen-Rijsenburg
Opruimactie Heidetuin in Driebergen-Rijsenburg
Opruimactie Heidetuin in Driebergen-Rijsenburg
advertentie
advertentie