Genomineerde kunstwerk wedstrijd
Genomineerde kunstwerk wedstrijd "In de geest van Jan Mankes" . Houtsnede op papier. Marieke Wijffels-de Groot. Marieke Wijffels-de Groot

Doornse kunstenaar genomineerd door vakjury in Jan Mankes 100 jaar open kunstwedstrijd.

19 juni 2020 om 13:06 Kunst Deel je nieuws

In 2020 is het 100 jaar geleden dat de bekende Nederlandse kunstenaar Jan Mankes is overleden. Ter gelegenheid hiervan organiseert de stichting Jan Mankes 100 jaar diverse activiteiten om zijn leven en werk te herdenken, waaronder een expositie in Huis te Eerbeek en een open kunstwedstrijd "In de geest van Jan Mankes".  

De insluitingstermijn van deze wedstrijd is inmiddels verlopen en de vakjury heeft uit de vele ingezonden werken 25 genomineerden uitgekozen. De komende weken selecteert de vakjury 2 finalisten waaronder ook de winnaar van de wedstrijd "In de geest van Mankes". Het kunstwerk "Het laatste daglicht" (grafisch werk, houtsnede) van de Doornse Marieke Wijffels-de Groot is door de vakjury genomineerd. Haar werk is te zien op https://www.wedstrijdjanmankes.nl/portret-bekijken/jan-mankes-100-jaar/1590935324-het-laatste-daglicht. 

Vanaf 1 juni tot en met 30 juni kan ook het publiek stemmen op haar favoriete kunstwerk. De 25 beste kunstwerken volgens de vakjury én de 25 kunstwerken met de meeste stemmen van het publiek worden vanaf zaterdag 12 september geëxposeerd op verschillende plaatsen in Eerbeek.

advertentie
advertentie