Staandehouding brandstichters

16 april 2020 om 14:19 Natuur en milieu Deel je nieuws

 

In navolging van eerdere berichtgeving over brandstichtingen in het Kaapse bos te Doorn, kan worden vermeld dat maandag jl  in de late avond  door boswachters een gerichte actie is verricht, hetgeen  in samenwerking met de Politie resulteerde in de staandehouding van een groep van 5 uit Utrecht afkomstige volwassen. Een aantal mannen wist door te vluchten aan hun staandehouding te ontkomen en zijn niet meer aangetroffen.

De groep mannen was die avond omstreeks 22.30 uur in het kurkdroge bos bezig  met brandstichting en het afschieten van vuurwerk. De kans op bosbrand was dan ook aanwezig. 

Later is op de plaats van hun staandehouding ook illegaal zwaar vuurwerk (zgn.Mortier) aangetroffen. Dit zware vuurwerk werd ter plaatse door de EOD gecontroleerd tot ontploffing gebracht.

Naast het zich op verboden grond bevinden door na zonsondergang zich in het bos te bevinden, het aanleggen van een groot kampvuur en het afsteken van vuurwerk, hebben zij eveneens de noodverordening in het kader van de conora-crisis genegeerd.

Tegen de mannen wordt proces-verbaal opgemaakt.

advertentie
advertentie