interieur van de Grote kerk
interieur van de Grote kerk Gerrit van Dijk

grote kerk driebergen dicht en toch open

18 maart 2020 om 09:34 Religie Deel je nieuws

Kerkopenstelling

Er worden de komende zondagen geen kerkdiensten gehouden in de Grote kerk net als in de meeste andere kerken in Driebergen. Als kerken gaan we mee in de maatregelen die genomen zijn in verband met het coronavirus. Toch blijven we als kerk ook open. De Grote kerk is voorlopig open op woensdag en op zaterdag. Voor wie op zoek is naar een ruimte waar je even tot rust kunt komen, stil kunt staan bij alles wat er gebeurt, naar muziek kunt luisteren, een kaarsje aansteken en mag bidden. Er is ook altijd iemand aanwezig bij wie je terecht kunt met je verhaal, je zorgen en vragen in een persoonlijk gesprek waarbij we voldoende afstand bewaren èn een luisterend oor bieden.

De openstelling van de Grote kerk is op woensdagmiddag van 14.00 tot 16.00 en op zaterdag van 11.00 tot 14.00 uur.

Op woensdag 18 maart zullen ook de kerkklokken worden geluid. Dit is een landelijke initiatief van de Raad van Kerken om in deze tijd van onzekerheid een boodschap van bemoediging, hoop en troost te verspreiden. De klokken zullen de komende drie woensdagen van 19.00 – 19.15 uur geluid worden.

Kerkdiensten op zondag zijn er wel. Er zijn online uitzendingen via www.kerkdienstgemist.nl Uitzending is om 10.00 uur, maar kan ook later worden teruggekeken.

Voor meer informatie over de openstelling, kerkdiensten en wat de kerk voor u kan betekenen, kunt u contact open met ds. Gerrit van Dijk, 06-31515565, gerritvandijk@catharijne.nl

Als kerk onderhouden contact met mensen die aan huis gebonden zijn en getroffen worden door de strenge maatregelen. In principe zijn we er voor iedereen in Driebergen die behoefte heeft aan contact. Omdat vorm te geven ondersteunen we initiatieven op dit vlak. Het team van restaurant Koek & Ei dat noodgedwongen gesloten is, heeft een lokale luisterlijn opgezet waar mensen naar toe kunnen bellen met hun vragen of als ze hun zorgen met iemand willen delen. Via telefoon of e-mail kunt u uw nummer doorgeven en dan gaan zij u bellen: e-mail: oortje@koekeneidriebergen.nl telefoon: 06-46723400.

advertentie
advertentie