Border collie
Border collie Daniel Versteegh

Stichting Schaapskudde Doorn gaat voor duurzaam! Doet u mee?

11 maart 2020 om 14:48 Natuur en milieu Deel je nieuws

Stichting schaapskudde Doorn levert sinds begin 2019 een bijdrage aan het beheer van verschillende openbare en particuliere landgoederen in de regio. De kleine schaapskudde speelt hiermee in op de behoefte aan duurzaam natuurbeheer. In plaats van gebruik te maken van grote, dure, vervuilende machines wordt de natuur op deze landgoederen onderhouden door een aantal koddige schapen. Al grazend stimuleren zij de biodiversiteit en dragen ze bij aan een gezonde bodem.

Schaapskudde Doorn probeert om ook in de eigen bedrijfsvoering zo duurzaam mogelijk te zijn. Het doel is om eind 2020 volledig klimaat neutraal te ondernemen. Daarom zijn we onder andere een samenwerking aan gegaan met Goood Hondenvoeding. Goood is als enige producent van hondenvoer in Nederland volledig CO2 neutraal. We zijn heel verheugd dat Goood heeft aangeboden om de voeding voor onze hardste werker te leveren: onze border collie! 

Daniel Versteegh, herder en voorzitter van stichting schaapskudde Doorn: “het is niet zo makkelijk om heden ten dagen producten aan te schaffen zonder dat daar ergens in het productieproces het milieu of zelfs mensenrechten voor worden geschonden. Daarom zijn we erg blij met de samenwerking met Goood. We weten zeker dat de voeding van onze geliefde hond op een verantwoorde manier is geproduceerd”

Twan Tak, importeur van Goood in Nederland en België: ''Onze missie bij Goood is om een merk hondenvoeding te creëren dat dierenwelzijn niet alleen op de voorgrond plaatst, maar ook garandeert dat er geen negatieve impact op het milieu is. Bij alles wat we doen, houden we het klimaat in ons achterhoofd. We zijn dan ook enorm trots op een samenwerking met schaapskudde Doorn zodat we niet alleen goed kunnen doen voor de honden, maar ook voor de dieren en planeet.”

Wilt u ook op een duurzame manier voorzien in de voedingsbehoefte van uw hond? Naar aanleiding van dit artikel kunt u nu gratis een proefpakket Goood hondenvoeding bestellen. Surf naar https://goooddog.nl/, bestel een proefpakket voor uw type hond, voer bij het afrekenen de kortingscode SCHAAP in en u ontvangt uw proefpakket helemaal gratis!

Meer info op www.schaapskuddedoorn.nl

advertentie
advertentie