Geef aan Jantje Beton en Zuylensteyn
Geef aan Jantje Beton en Zuylensteyn Zuylensteyn

Scoutinggroep Zuylensteyn zet zich in voor buitenspelende kinderen

4 maart 2018 om 19:28 lokaal Deel je nieuws

In de tweede week van maart wordt de jaarlijkse Jantje Beton-collecte georganiseerd: een collecte voor en door het jeugdwerk bij u in de buurt. In Leersum en Amerongen zet Scoutinggroep Zuylensteyn zich op 10 maart in voor deze collecte. Samen met nog 700 andere Scoutinggroepen en verenigingen in Nederland collecteren zij deze week voor Jantje Beton.

 

Vrij en uitdagend buitenspelen

De helft van de opbrengst gebruikt Jantje Beton voor projecten die ervoor zorgen dat alle kinderen in Nederland weer veilig, vrij en avontuurlijk buiten kunnen spelen. De andere helft gaat naar Scoutinggroep Zuylensteyn uit Leersum/Amerongen, die het geld wil gebruiken voor het speeltoestel. Hiermee kan de scoutinggroep jeugd en jongeren blijven uitdagen om lekker buiten te spelen, en zo een uitdagende vrijetijdsbesteding bieden waarbij meiden en jongens zich ontwikkelen tot zelfstandige volwassenen.

 

Steentje bijdragen

Samen met de andere Scoutinggroepen in Nederland is Zuylensteyn verantwoordelijk voor een groot deel van de opbrengsten van de Jantje Beton collecte. Gewoon lekker buitenspelen, dat wil ieder kind. Maar vaak is er geen speelruimte, is de speelplek slecht bereikbaar of niet uitdagend genoeg. Scouting staat voor de ontwikkeling van meiden en jongens en uitdagende buitenactiviteiten en stimuleert de creativiteit en vindingrijkheid van kinderen. Daarom draagt Scouting er graag een steentje aan bij om betere speelplekken te realiseren voor kinderen in heel Nederland.

 

Voor meer informatie over de scoutinggroep kunt u kijken op www.zuylensteyn.nl.

advertentie
advertentie