Zwemvereniging De Blauwe Schuur viert 50-jarig bestaan met reünie

9 september 2019 om 21:52 Verenigingen Deel je nieuws

Zwemvereniging De Blauwe Schuur organiseert op zaterdag 28 september een reünie voor leden en oud-leden. De Rhenense vereniging viert dit jaar het 50-jarig bestaan. De reünie is in Amerongen, waar de club in 1969 werd opgericht.

Tabaksschuur

De Blauwe Schuur dankt haar naam aan de tabaksschuur op sportpark De Burgwal in Amerongen. De gemeenschap van Amerongen bouwde hier in 1966 eigenhandig een mooi buitenbad. Een zwemvereniging voor Amerongen liet niet lang op zich wachten: in 1969 werd ZV De Blauwe Schuur opgericht. Na een kleine twintig jaar besloot de gemeente Amerongen echter het zwembad te sluiten.

Rhenen

Waar het zwembad kopje onder ging, maakt de vereniging een doorstart in ’t Gastland in Rhenen. De ledenaantallen liepen even terug, maar naast de Amerongse basis werden steeds meer zwemmers uit Rhenen lid en ook voor liefhebbers uit De Betuwe was er opeens een zwemvereniging in de buurt. Anno 2019 is De Blauwe Schuur met een kleine honderd leden dan ook een springlevende vereniging.

Generaties

Secretaris Paul van Daalen: ,,Het lijkt ons fantastisch als van allerlei verschillende generaties uit onze clubhistorie ex-leden naar de reünie komen . Als huidige leden zijn we razend benieuwd naar alle verhalen die hebben plaatsgevonden in de afgelopen 50 jaar en kijken we ernaar uit om meer te horen over de historie van onze mooie club. Ook is het een uitgelezen mogelijkheid om elkaar na vele jaren weer eens allemaal te begroeten en herinneringen op de halen’’

28 september

De reünie is zaterdag 28 september vanaf 20:00 uur in Herberg den Rooden Leeuw te Amerongen. Aanmelden kan via: www.zvdbs.nl/reunie

advertentie
advertentie