maak een groene oase van uw tuin!
maak een groene oase van uw tuin! IVN

Maak van uw tuin een groene oase voor mens en dier

22 augustus 2019 om 17:37 Natuur en milieu Deel je nieuws

Een groene omgeving biedt zoveel meer dan een versteende omgeving. U kunt zelf een begin maken met de eigen tuin of het balkon. Maar hoe doe je dat? IVN gaat u daarbij helpen!

IVN Utrechtse Heuvelrug en Kromme Rijn organiseert dit najaar een door de Gemeente Utrechtse Heuvelrug gesponsorde cursus Tuinreservaten in Leersum. In zes dinsdagavonden en twee zaterdagochtenden leert u hoe u uw eigen tuin, klein of groot, kunt omtoveren in een plek waar behalve uzelf, ook kleine dieren graag komen. Van grijze stenen naar een groene oase.

Meteen de eerste avond al gaat u aan de slag met uw eigen buitenplek. Dat kan een balkon, dakterras, gevel- of achtertuin zijn. Hoe bescheiden uw tuin ook is, u kunt er altijd een tuinreservaat van maken. U leert hoe uw tuinbodem is opgebouwd, welke planten u kunt planten, welke dieren uw tuin aantrekt en hoe u de tuin onderhoudt. Het hoeft niet duur te zijn: een stenen tuin is zelfs duurder dan een groene tuin!

Kennis over natuur of tuinieren is niet nodig want ervaren docenten nemen u stap voor stap mee om uw eigen tuinreservaat te maken. Cursisten uit eerdere jaren zijn enthousiast over de cursus: “Je wordt helemaal ondergedompeld in de wondere wereld van de tuin, waarin plaats is voor een grote biodiversiteit. Inspirerend!”

Kijk voor info, kosten en inschrijven (vóór 9 september) op www.ivn.nl/afdeling/heuvelrug-en-kromme-rijn of mail naar tuinreservaten@ivnhkr.nl

advertentie
advertentie