De Amerongse Bovenpolder
De Amerongse Bovenpolder Atie Stienstra

Wandelen langs de Amerongse Bovenpolder

8 augustus 2019 om 09:42 Recreatie Deel je nieuws

De Amerongse Bovenpolder is onderdeel van het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug.

Het gebied is in feite één groot (kwel-) en moerassenlandschap waarin zich een rijk dieren- en plantenleven afspeelt.  U kunt er diverse vogelsoorten, amfibieën, insecten en kleine zoogdieren tegenkomen, maar ook reeën, Galloway runderen en Konikspaarden behoren tot de vaste bewoners.

Als u meer wilt weten over dit gebied en over de aangrenzende bossen van de Amerongse Berg, sluit u dan aan bij de gids van Utrechts Landschap/Amerongse Bos. Hij neemt u op 21 augustus mee op een boeiende wandeling langs het uitkijkpunt en onderlangs de stuwwal langs de Amerongse Bovenpolder tot Elst, waarna u via het Amerongse Bos weer terug wandelt  naar het vertrekpunt.

We vertrekken op 21 augustus om 19.00 uur vanaf het informatiecentrum van Utrechts Landschap aan de Veenseweg 8 in Amerongen. U kunt parkeren op de Burgwal, van daar loopt u in enkele minuten naar het infocentrum. Deelname is gratis en uw hond mag, als u hem aan de lijn houdt, mee. De wandeling duurt ca. 1,5 tot 2 uur. Tot ziens  op 21 augustus.

advertentie
advertentie