Wethouder Boonzaaijer leidt de bonte stoet over de schoolzone
Wethouder Boonzaaijer leidt de bonte stoet over de schoolzone Hubert van Zanten

Daltonschool Meander krijgt schoolzone

27 juni 2019 om 13:08 lokaal Deel je nieuws

LEERSUM Nadat wethouder Gerrit Boonzaaijer het lint had doorgeknipt werd de schoolzone bij Daltonschool Meander aan de Dreef geopend. Een bonte karavaan versierde fietsen reed achter Boonzaaijer aan voor het eerst over de schoolzone. Boonzaaijer complimenteerde de kinderen dat er zoveel met de fiets naar school waren gekomen ,,En voortaan kan dat nog veiliger” zo vulde hij aan.

 

Daltonschool Meander ligt aan een doorgaande weg en dat leidde in het verleden nogal eens tot gevaarlijke situaties. Er werd soms te hard gereden, het verkeer had onvoldoende in de gaten dat aangepast gedrag nodig is rondom een school. Natuurlijk is het altijd druk als de school opent en sluit. Maar in de pauzes kan er zomaar een bal over de weg rollen.

 

LANGE WEG Een schoolzone was een lang gekoesterde wens van de school en ouders. In het verleden liep dat spaak omdat buslijn 51 en later 81 langs de school reed. Toen deze buslijn in december 2016 werd opgeheven nam de school weer contact op met de gemeente. Vanwege andere prioriteiten en een interne verschuiving bij de gemeente liep het weer mis. In januari van dit jaar belde de nieuwe voorzitter van de Ouderraad Marina Steinmann met wethouder Boonzaaijer en toen ging het snel. Dezelfde week nog werd er een afspraak gemaakt en kwamen Boonzaaijer en René Formenoij, verkeerskundige en projectleider schoolomgeving, langs. Vanuit de OR haakte ook Ellen Stam aan, die vanuit haar professie de nodige ervaring had. Zowel Boonzaaijer als Formenoij vonden het mooi dat dit initiatief vanuit school en ouders was ontstaan. Iedereen was het er over eens dat de samenwerking heel prettig verliep.

 

SCHOOLZONE De schoolzone wordt zichtbaar gemaakt door de markering op de weg, waarin met grote letters ‘schoolzone’ staat. Ook staan er snelheidsdisplays, waardoor bestuurders direct zien of zij zich aan de juiste snelheid houden. Bij het kleuterplein en rondom de afslag met het Juffersland staan vrolijk geleurde palen. Op de stoep parkeren is nu ook niet meer mogelijk. Er komt ook nog een uitneembaar hek zodat de kleuters niet meer zo de weg op kunnen rennen.

 

OUDERS Schoolleider Anneke de Gier vertelt dat er ook bij het grote plein een fietsoprit is gekomen. Dit is ook gedaan omdat ouders bij het kleutertuin makkelijk de stoep op konden en verder op de stoep fietsten. Dat was natuurlijk niet de bedoeling. In de klassen komt er extra aandacht en komend schooljaar staan er. Samen met VVN, meerdere acties gepland om ook de ouders bewuster te maken.

Wethouder Boonzaaijer opent de schoolzone
Wethouder Boonzaaijer spreekt de kinderen toe
er werd hard gewerkt aan de schoolzone
advertentie
advertentie