Langhuisboerderij Keizerswaard
Langhuisboerderij Keizerswaard Jan Snijders

Wandelen over het eeuwenoude landgoed Moersbergen

8 maart 2019 om 13:04 lokaal Deel je nieuws

Het kasteel Moersbergen kent een roemrijke geschiedenis die teruggaat naar de 15e eeuw.

Bartholomeus van Wael is één van de oudste bewoners en zijn naam is verbonden aan de Unie van Utrecht. Hij streed als één van de legeraanvoerders tegen de Spanjaarden.

Een andere heer van Moersbergen behoorde tot de vrienden van Johan van Oldenbarnevelt en Hugo de Groot en moest ook vluchten voor Prins Maurits.

Veel andere verhalen en anekdotes over het kasteel en zijn bewoners zullen tijdens de wandeling  verteld worden.

Maar minstens zo interessant als het kasteel is de natuur van het oude landgoed. U hoort tijdens de wandeling allerlei wetenswaardigheden over berken, beuken, eiken en vele soorten naaldbomen n. Ook nu, in het vroege voorjaar, zal letterlijk stilgestaan worden bij de verschillende paddenstoelen en wordt de taak van deze stille werkers van het bos uitgelegd. Kent u de doolhofzwam, de eikentrilzwam of de winterhoutzwam? U zult ze zeker tegenkomen.

Verschillende kruidachtige planten staan al in bloei en met een beetje geluk horen wij de zwarte specht of de buizerd. Op het landgoed van Utrechts Landschap worden ook zeer regelmatig reeën gezien: dus misschien… Eekhoorntjes en konijnen en ook vele soorten insecten kunnen we met een beetje geluk aantreffen. Elke wandeling  over dit schitterende kasteelpark aan de voet van de Heuvelrug is een feestje .

Op zaterdag 30 maart kunt u onder leiding van een gids meewandelen over dit landgoed.

We starten om 10.00 uur vanaf de parkeerplaats  Moersbergselaan (hoek Oude Rijksstraatweg) in de buurtschap Palmstad bij Doorn en de wandeling duurt  1 ½ - 2 uur. Deelname is gratis en u hoeft zich vooraf niet aan te melden.

advertentie
advertentie