Vrijwilligers gezocht. Maak met 2 uurtjes tijd, 2 miljoen patiënten blij!

19 februari 2019 om 00:24 lokaal Deel je nieuws

De impact van een spijsverteringsziekte op het dagelijks leven is groot. Door het hele land gaan daarom ruim 14.000 collectanten dit jaar de straat op om geld op te halen voor de patiënten met een maag-, darm- of leveraandoening. In Driebergen, is de Maag Lever Darm Stichting nog op zoek naar collectanten. Loop je dit jaar ook een straatje mee voor de 2 miljoen buikpatiënten?

De collecte is dan van 6 t/m 11 mei 2019.

De Maag Lever Darm Stichting faciliteert onderzoek en geeft voorlichting. Spijsverteringsziekten als het Prikkelbare Darm Syndroom (PDS), colitis ulcerosa, de ziekte van Crohn en coeliakie (glutenallergie) hebben veel impact op het dagelijks leven van patiënten door alle beperkingen die deze aandoeningen met zich mee brengen. Denk daarbij aan vermoeidheid, pijn door opvlammingen of onbegrip in de omgeving. Daarnaast krijgen jaarlijks duizenden mensen een diagnose van kanker in één van de spijsverteringsorganen. Alleen darmkanker eist al 14 levens per dag. 

Aanmelden                                                                    

In Driebergen zijn we nog op zoek naar collectanten. Wil je meehelpen meld je dan aan als collectant via onze site www.mlds.nl/collecte.

Je kunt ook contact opnemen met de lokale organisator voor de Maag Lever Darm Stichting in Driebergen; Bernie van der Scheer, 06-22859964 of stuur een mail naar bac.vd.scheer@gmail.com.

advertentie
advertentie