Servische spar
Servische spar Robert Kroeze

Duurzame kerstbomen bij Kinderboerderij 't Woelige Nest

4 december 2018 om 15:22 lokaal Deel je nieuws

Persbericht
Duurzame kerstbomen: gun uw kerstboom een (nieuw) leven na de feestdagen

Kinderboerderij ’t Woelige Nest ondersteunt dit duurzame initiatief.

Achterveld 1 december 2018: Duurzame Kerstbomen, een initiatief van boomkweker Robert Kroeze, is kortgeleden gestart met de website www.duurzame-kerstbomen.nl. Je kunt daar online een duurzame kerstboom bestellen, die onder andere door kinderboerderij ’t Woelige Nest in Driebergen wordt uitgeleverd. Zo’n kerstboom is beter voor het milieu en bovendien steun je de kinderboerderij.

Een duurzame kerstboom kun je na bewezen diensten weer inleveren bij het uitgiftepunt. De boom wordt vervolgens in een bos geplant. Dat is goed voor het milieu want, zoals iedereen weet, bomen nemen CO2 uit de lucht en geven zuurstof af.

Robert Kroeze: “Een boom is een levend organisme en geen wegwerpartikel. Maar hoe vaak belandt een kerstboom niet bij het afval of op een vuurstapel? Daarom hebben we het idee van een duurzame kerstboom ontwikkeld. Mensen bestellen bij ons online een kerstboom en kiezen voor een uitgiftepunt in de buurt. Na de feestdagen leveren ze de boom weer in, die wij daarna gaan planten in een bos of op een landgoed. Bij het kweken van de bomen gebruiken we geen bestrijdingsmiddelen of kunstmest.”

De kerstbomen zijn van het soort Picea Omorika oftewel Servische spar. Deze boom heeft een mooie, volle zuilvorm. De kleur is blauwgroen en de takken hangen wat af, zodat hij een sierlijk uiterlijk heeft. De naalden van deze spar zijn wat minder scherp en vallen niet zo snel uit. De kerstboom is verkrijgbaar in vijf verschillende lengtes.

Voor kinderboerderij ’t Woelige Nest is duurzaamheid een belangrijk thema. Zij willen een voorbeeldfunctie vervullen op het gebied van duurzaamheid, onder andere door bewust afval te scheiden en waar mogelijk te recyclen. Zij steunen daarom dit initiatief van harte. En dat zij voor iedere uitgeleverde kerstboom een financiële ondersteuning ontvangen, is mooi meegenomen.

Een echte boom in huis dit jaar? Bestel je duurzame kerstboom op www.duurzame-kerstbomen.nl.

De bestelde kerstbomen kunnen vanaf dinsdag 11 december worden opgehaald bij de kinderboerderij. En weer worden ingeleverd vanaf dinsdag 8 januari 2019, beide gedurende de reguliere openingstijden.

advertentie
advertentie