Concert Maestro´s van Morgen in Grote Kerk

13 november 2018 om 12:02 lokaal Deel je nieuws

Op zondag 9 december om 14.30 uur vindt het tweede concert in de serie MAESTRO´s van DICHTBIJ plaats in de Grote Kerk – Driebergen, getiteld ´Maestro´s van morgen´.

Na een goed bezocht openingsconcert op 10 oktober, waarin een mooie verbinding ontstond tussen nachtmuziek en nachtschilderijen van Driebergse schilders, gaat THE ATLANTIC TRIO voor deze gelegenheid een samenwerking aan met drie jonge prijswinnaars van het Heuvelrug Muziekconcours. Celliste Fama Koning en klarinettiste Mariëtte Koens vielen in de prijzen bij de edities van 2016 en 2017. Het is leuk om hun snelle ontwikkeling op deze manier te kunnen volgen, want beiden zijn inmiddels al bezig op het conservatorium en zullen zeker iets bijzonders komen laten horen.

Omdat op 17 november het concours van 2018 pas plaatsvindt, is het extra spannend wie de derde winnaar zal zijn die op 9 december komt optreden!

THE ATLANTIC TRIO zal op dit concert dat een uur duurt het eerste PianoTrio van Arensky spelen, een warmbloedig romantisch stuk, dat de decemberkou doet verdwijnen.

Ook zal het trio écht samenwerken met de prijswinnaars: in hun solostukken worden ze begeleid door het trio en als feestelijke afsluiting van het concert speelt iedereen samen een aantal delen van het Carnaval des Animaux van Saint-Saëns, waarbij we in elk geval een zwanenduo hebben… (twee celli)

Dit concert is qua lengte en programmering niet alleen voor volwassenen, maar ook voor kinderen vanaf een jaar of 8 geschikt. De toegang is gratis tot 27 jaar.

Neem dus vooral op deze verloren zondag tussen Sinterklaas en Kerst uw (klein)kinderen mee!

Meer informatie www.basverheijden.com en actuele updates op facebook @maestrovandichtbij

Kaarten à 15 euro zijn verkijgbaar bij boekhandel Jaques Baas, Cd-artline en aan de zaal.

Zaal open vanaf 14.00, ingang zalencentrum Nieuw Salem, De Lei 86

advertentie
advertentie