Vrijdag 7 september 19.00-20.30 uur opening cultuur- en sportseizoen Maarn-Maarsbergen in De Twee Marken

29 augustus 2018 om 18:40 lokaal Deel je nieuws


Voor het vijfde jaar vindt op vrijdagavond 7 september tussen 19.00-20.30 uur de opening van het cultuur- en sportseizoen in Maarn-Maarsbergen plaats in De Twee Marken. Aan dit initiatief van Maarn Wijzer, dorpshuis De Twee Marken en de bibliotheek doen ook dit jaar weer veel lokale verenigingen en organisaties mee om zich te presenteren. 

De avond begint om 18.30 uur met een gratis kindervoorstelling voor kinderen vanaf circa 5 jaar. Danser en verteller John Kayongo uit Kenia vertelt het oude Afrikaanse verhaal 'Matata Ya fisi' en leert de kinderen een Afrikaanse dans. 

Vanaf 19 uur kunnen bezoekers kennis maken met de aanwezige verenigingen en organisaties. Bij Maarn Wijzer kan men terecht voor informatie over het cursusaanbod.

Sommige organisaties bieden iets bijzonders, zoals:

- Maarn Maarsbergen Natuurlijk: experimenten voor kinderen

- de Fotokring Heuvelrug: een fototentoonstelling en bezoekers kunnen door leden van de Fotokring een portret laten maken: van henzelf, van familieleden, samen met anderen etc. Ook kunnen ze zelf met de aanwezige apparatuur (onder begeleiding) portretten maken. Wie dat wil kan de foto via email toegestuurd krijgen.

- de EHBO: demonstratie reanimeren

- Stichting Vlinders van Immanuël verzorgt demo’s koken, soep maken, borduren etc.

- De Muziekschool en het Zomerorkest van Harmonie Manderen zorgen voor de muzikale omlijsting.

- De aanwezige sportverenigingen zorgen voor clinics en demonstraties.

Deelnemende organisaties:
Maarn Wijzer, bibliotheek, Vrienden van het Dorpshuis De Twee Marken, Vrienden van het Raadhuis, Heuvelrug Senioren, Harmonieorkest Manderen, Muziekschool, Maarn Maarsbergen Natuurlijk, Fotokring Heuvelrug, EHBO, Stichting Vlinders van Immanuël, Amnesty, BuurtWelzijn, Jongerenwerk, Kunstroute Doorn-Maarn, tafeltennisvereniging Reflex, hockeyclub MHC Maarn, voetbalclub SVMM, tennisvereniging LTV-Maarn, Sportimpuls Zenner met 'Mag ik deze dans van u?', Recreatief basketbalteam. 

 

 

advertentie
advertentie