genieten van de boottocht
genieten van de boottocht de Zonnebloem Leersum

bezoek giethoorn leersumse zonnebloem

24 augustus 2018 om 16:56 lokaal Deel je nieuws

Op donderdag 16 augustus was het dan zover. De  Zonnebloem  afdeling Leersum ging met 37 gasten en 12 vrijwilligers met de bus naar Giethoorn.

Giethoorn is een klein dorpje in de kop van Overijssel. Dit karakteristieke gebied is ontstaan in de vervening. Om de turf te vervoeren groef men vaarten en sloten waardoor er eilandjes ontstonden. Deze eilandjes zijn onderling door bruggetjes met elkaar verbonden. Het dorp is wereldwijd bekend om de kleine waterwegen en met haar 180 bruggetjes wordt het wel Venetië van het Noorden genoemd. Giethoorn trekt ieder jaar één miljoen bezoekers en wij mochten er dit jaar bij horen!

Onze chauffeur bracht ons via Harderwijk, Zuiderzee en vele Hollandse vergezichten naar Giethoorn.

Na al deze mooie indrukken was het tijd voor de inwendige mens en hebben we met zijn allen genoten van een heerlijke koffietafel. Daarna hebben we met twee elektrische rondvaartboten (een met een lift, zodat iedereen aan boord kon komen) Giethoorn vanaf het water kunnen bewonderen.

Tijdens de rondvaart vertelde de Kapitein ons over de vele pittoreske boerderijen, prachtige tuinen en het beroemde Café de Fanfare. Dit kreeg bekendheid door de opnamen van de film De Fanfare van Bert Haanstra. Na de rondvaart hebben we met zijn allen genoten van een drankje of ijsje op het terras.

Na al deze belevenissen was het rondom vier uur weer de hoogste tijd om richting Leersum te vertrekken. De chauffeur bracht ons na een succesvolle dag weer richting de Utrechtse Heuvelrug.

 

advertentie
advertentie