Anne van Doorn
Anne van Doorn Jan van den Boogaart

Misdaadauteur signeert in Doorn

20 augustus 2018 om 10:26 lokaal Deel je nieuws

Schrijver Anne van Doorn, alias van M.P.O. Books, signeert zaterdag 25 augustus in The Read Shop in Doorn. Hij is daar te gast van 13.00 tot 16.00 uur. Een van de boeken die hij signeert, is ‘De student die zou trouwen’. In deze detectiveroman draait het om Jan Willem die in 1976 in de stad Utrecht verdween. Veertig jaar later duiken zijn stoffelijke resten op de Darthuizerberg op. De clou is een vergeten geschiedenis van de Utrechtse Heuvelrug.

Anne van Doorn ontving heel wat positieve reacties op zijn detective. Het Leidsch Dagblad roemt de slimheid van de hoofdpersonen om elk feit te deduceren en zo de zaak te ontrafelen. Het Nederlands Dagblad vergelijkt het boek met het werk van Agatha Christie en tipte ‘De student die zou trouwen’ voor de vakantiekoffer. Thrillzone noemt het een heerlijk mysterie. Hoofdpersoon Robbie Corbijn is “Nederlands eigen excentrieke Sherlock Holmes”. Ook op Vrouwenthrillers.nl en verschillende blogs verschenen positieve besprekingen.

Naast ‘De student die zou trouwen’ (14,95 euro) heeft boekhandelaar Berry van Kruistum andere boeken van de auteur op voorraad genomen, waaronder ‘De ouders keerden niet terug’ (12,50 euro) waarmee Anne van Doorn debuteerde. Ook ‘De bloedzuiger’ (18,95 euro), gepubliceerd onder zijn vertrouwde naam M.P.O. Books, is aanwezig. In deze politieroman draait het om een meisje uit Leersum dat na afloop van haar schooldag in de bossen bij Amerongen verdwijnt. In het boek verwerkte de auteur zijn herinneringen aan het Revius Lyceum.

Anne van Doorn kijkt uit naar de signeersessie in Doorn. “Hoewel ik al bijna vijftien jaar aan de weg timmer, wordt dit de eerste keer dat ik in mijn geboortedorp in een boekhandel te gast ben. Berry en de aardige dames van The Read Shop hebben mij altijd stevig gepromoot. Van sommige boeken hebben ze zelfs honderden exemplaren verkocht, echt niet te geloven. Ik signeer daarom ook boeken die al gekocht zijn, dus komt allen!”

advertentie
advertentie