Angelica Kwint met haar diploma.
Angelica Kwint met haar diploma. QuaRijn

Van keukenhulp tot verpleegkundige

17 augustus 2018 om 14:19 lokaal Deel je nieuws

Angelica Kwint is 20 jaar en heeft na drieënhalf jaar haar diploma voor Verpleegkundige gehaald. Ze werkt  nu op de afdeling Revalidatie in het Zonnehuis in Doorn. “Ik wilde altijd al verpleegkundige worden. Mijn moeder werkt ook als verpleegkundige bij QuaRijn en als kind ging ik al met haar mee om soep uit te delen.

Groei
Voor Angelica met de opleiding begon, werkte zij al drieënhalf jaar  bij QuaRijn. Ze is begonnen als keukenhulp, daarna werd ze gastvrouw en ze werkte ook  als vakantiekracht in de zorg. Het mooiste van werken in de zorg vindt Angelica dat zij een band kan opbouwen met cliënten en dat zij echt iets kan betekenen voor iemand. Ook het samenwerken in een team bevalt haar: samen een plan voor en met de cliënt opstellen.

Door haar opleiding is Angelica ook gegroeid: “Ik ben zelfverzekerder en zelfstandiger geworden. Daarnaast kan ik beter mijn grenzen aangeven”.                                                                                                        

Vervolgstudie
Angelica start in november met de opleiding Verzorgende Geriatrische Revalidatiezorg (GRZ) . Als verzorgende GRZ leer je de cliënt zijn zelfvertrouwen en zelfredzaamheid weer op te pakken. Je bent het eerste aanspreekpunt voor jouw cliënt en zijn mantelzorger bij vragen over de zorg en de voortgang van de revalidatie. Je geeft hen én je collega’s informatie en advies over de revalidatie. Voor nu werkt zij met veel plezier op de revalidatieafdeling van het Zonnehuis.

Werken in de zorg
Heb jij ook een hart voor de zorg? QuaRijn is altijd op zoek naar zorgtoppers. Kijk op http://www.werkenbijquarijn.nl                     

advertentie
advertentie