Nieuw artikel

25 maart 2018 om 18:27 partnercontent

DRIEBERGEN In de uitwedstrijd tegen Kockengen kreeg zaterdag derdeklasser te weinig loon naar werken, ondanks het 2-2 gelijke spel. Teammanager Hans van Vugt: ,,We hadden dit potje eigenlijk moeten winnen. We hebben in het tweede deel een 0-2 voorsprong veel te makkelijk uit handen gegeven, waarbij het zelfs in de slotfase nog even billen knijpen geblazen was door de onzekerheid die er in de ploeg sloop. Toch een belangrijk punt in de strijd om rechtstreekse degradatie te voorkomen".

De Driebergenaren begonnen voortvarend aan het treffen tegen Kockengen en zagen in de 15e minuut spits Koen van Dijk uitvallen met een gapende wond aan het hoofd. Na een oponthoud van zo'n twintig minuten en met Abate Nyamsi als invaller voor de onfortuinlijke van Dijk, bleef Driebergen de bovenliggende partij en kwam in de 42e minuut op een 0-1 voorsprong door Abate. Dat betekende tevens de ruststand voor een op dat moment overtuigend spelende Driebergense formatie.

Alhoewel Driebergen in de beginfase van de tweede helft de druk er wist te houden en via diezelfde Abate in de 48e minuut op een 0-2 voorsprong kwam, nam de thuisploeg geleidelijk aan de regie over en wist in de 68e minuut de aansluitingstreffer binnen te schieten (1-2). Vanaf dat moment sloop bij de Driebergenaren de onzekerheid in de ploeg en kwam Kockengen in de 82e minuut zelfs op gelijke hoogte (2-2). Met veel kunst- en vliegwerk en de nodige reddingen van Driebergen goalie Michel van Bruggen, wist de ploeg van trainer Wouter van den Berg in de slotminuten de gelijke stand te consolideren en werd in ieder geval één punt veiliggesteld. FC Driebergen blijft vooralsnog hekkensluiter in de zaterdag derde klasse D.