Start cursus Muziek op Schoot bij Maarn Wijzer

woensdag 22 maart 9:00 - 11:00

Muziek-op-Schoot is een ouder-kind activiteit voor (groot)ouders met een kind van 10 maanden tot 4 jaar. Elke les begint met een kort lied, waarin elk kind wordt begroet. Dan volgen ongeveer zeven muzikale activiteiten. Bij sommige activiteiten wordt spelmateriaal uitgedeeld, zoals ballen, ritmestokjes, belletjes, blokken, sjaals, vingerpopjes of spiegels. Andere liedjes en activiteiten gaan gepaard met beweging, zoals stampen, klappen en zwaaien, met dans. Elk liedje wordt een paar keer gezongen, zodat ouder en kind het herkennen, en na verloop van tijd mee kunnen zingen en/of bewegen. 

Op woensdag 8 februari start de lentecursus. De sneeuwklokjes, de krokussen en de narcissen staan al bijna in bloei, wij hebben zin in de lente! In deze cursus zingen we liedjes en doen activiteiten over bloembollen, jonge dieren en buiten spelen. We schudden met de shake-eitjes, dansen als vogeltjes en doen een schootspel over kuikentjes die uit hun ei komen. Op de muziek van Vivaldi wordt het echt lente en zien we de lammetjes dansen. De roze bloesem dwarrelt uit de lentebomen, we zingen er een lied bij en spelen met de bloemblaadjes. Elke les wordt afgesloten met een mooi luistermoment, waarbij de kinderen luisteren naar en meezingen met de muziek van het speeldoosje.

Om met de cursus mee te doen hoeven de ouders niet muzikaal onderlegd te zijn. De kosten bedragen € 90 voor 10 lessen van 40 minuten. Het lesblok duurt t/m 19 april. Er zijn in principe 2 leeftijdsgroepen: van 10 maanden tot 2 jaar (om 9 uur) en van 2 tot 4 jaar (start les om 10 uur).
Meer informatie over de cursus en aanmelden via www.maarnwijzer.nl. Bel voor meer informatie docente Jacqueline Stark: 06-49614542 of mail Jacquelinestark@planet.nl.

Locatie