Een informatieve reis naar eeuwenoude bomen in Nederland

dinsdag 14 februari 2023 20:00 t/m 21:30

MMN viert haar 40 jarig jubileum en gaat met inwoners op zoek naar 40 markante bomen in Maarn en Maarsbergen. Wie kan er een mooiere inleiding geven dan Joris Hellevoort de schrijver van de 21 beroemdste bomen in Nederland?

Op dinsdagavond 14 februari neemt Joris Hellevoort, boswachter van het Utrechts Landschap, ons mee op een aantrekkelijke en informatieve reis door Nederland naar eeuwenoude bomen met een verhaal. 

In ons dorp kent u vast wel een markante of bijzondere boom. Bomen zijn markant doordat ze op een bijzondere plek staan, een bijzondere vorm hebben, een uitzonderlijk dikke omvang hebben of gewoon door en speciale herinnering of gebeurtenis.

Boswachter Joris Hellevoort is op zoek gegaan naar markante én beroemde bomen in Nederland en heeft hierover een boek geschreven: ‘De wortels van ons land’. In dit boek beschrijft hij de cultuurgeschiedenis van de 21 beroemdste bomen in Nederland.

Joris Hellevoort doet al meer dan 25 jaar historisch onderzoek. Hij schrijft columns in regionale bladen over zijn werk als boswachter in Utrecht. Naast belangstelling voor de natuur heeft hij ook interesse in het verleden. Met dit boek combineert hij op natuurlijke wijze zijn beide grote liefdes.

Komt u luisteren naar de verhalen over beroemdste bomen van Nederland? Natuurlijk is er tijd voor vragen.

Na afloop is er gelegenheid om met Joris in gesprek te gaan en zijn boek te kopen.

Graag van te voren aanmelden bij excursies@mmnatuurlijk.nl

Dinsdag 14 febr. aanvang 20.00 uur

Dorpshuis de Twee Marken, Trompplein 5 in Maarn

Voor MMN leden is lezing gratis, voor niet MMN leden €5,- p.p.

Locatie