Muziek in het park - gratis concerten in park Huis Doorn
Muziek in het park - gratis concerten in park Huis Doorn Foto: Park Huis Doorn door Erik van den Brink

Muziek in het park - gratis concerten in park Huis Doorn

zondag 4 september 2022 11:30 tot 17:00

De Stichting Vrienden van Huis Doorn organiseert in samenwerking met de gemeente Utrechtse Heuvelrug het evenement “Muziek in het park”. Onder die noemer vindt op zondag 4 september een tweetal nazomerconcerten plaats op het grasveld voor het huis. De concerten zijn vrij toegankelijk. De concerten worden verzorgd door de staf militaire muziek van het Ministerie van defensie en een regionaal harmoniegezelschap. Zowel de militaire fanfare als het burgerorkest hebben een uitstekende reputatie en zullen er ongetwijfeld een memorabel optreden van maken. Het plan is om van deze nazomerconcerten een jaarlijkse traditie te maken. Dat lukt natuurlijk alleen als het deze eerste keer succesvol verloopt. En succes staat of valt met een mooie opkomst van een enthousiast publiek.  Iedereen is van harte welkom!

Programma zondag 4 september

11:30 tot 12:30 uur: koffieconcert Kon. Harmonie Gezelschap OBK, Zeist

15:30 tot 16:45 uur: concert militair orkest Regimentsfanfare Garde Grenadiers en Jagers (RFGGJ)

Militair orkest Regimentsfanfare Garde Grenadiers en Jagers (RFGGJ)

De Regimentsfanfare ‘Garde Grenadiers en Jagers’ (RFGGJ) is een groot koperensemble met slagwerk. De RFGGJ is opgericht in 2005. Het orkest vertegenwoordigt de tradities van het Garderegiment Grenadiers en Jagers, opgericht in 1829.

Kon. Harmonie Gezelschap OBK, Zeist

Het Koninklijk Harmoniegezelschap Oefening Baart Kunst uit Zeist staat sinds 2013 onder leiding van dirigent Arnold Span. Het behoort tot de betere amateurorkesten in Nederland. De dirigent en muzikanten beleven er veel plezier aan om het publiek tijdens onze concerten te laten genieten van een afwisselend, kwalitatief hoogwaardig programma. Vrijwel elk genre is vertegenwoordigd, van klassiek tot pop – van traditioneel harmonie tot bigband. Het gezelschap heeft in 2018 de kampioenstitel in de eerste divisie behaald tijdens de Open Nederlandse Harmonie Kampioenschappen.

Locatie 

Park Huis Doorn op het gazon tegenover de Oranjerie. Orkesten spelen in een tent, voor het publiek zijn stoelen en statafels opgesteld.

Faciliteiten 

Drankjes en hapjes zijn verkrijgbaar bij ons restaurant de Oranjerie. Er zijn toiletfaciliteiten.

Locatie