Rondleiding door historisch Amerongen
Rondleiding door historisch Amerongen Eigen foto

Rondleiding door historisch Amerongen

zaterdag 24 september 2022 10:00 t/m 12:00

Amerongen wordt niet voor niets ‘de parel van de Heuvelrug’ genoemd. Het is een prachtig dorp waar de historie nog goed te zien is. Uw gids kent het dorp en zijn geschiedenis als zijn broekzak en zal u in een kleine twee uur de mooiste plekjes laten zien. Tijdens de wandeling krijgt u ook informatie over 300 jaar tabaksteelt. De wandeling door het dorp gaat langs een aantal markante gebouwen zoals De Hof, de Napoleonshuisjes, de Andrieskerk, het Kasteel, de molen en ander huizen met historie. Twee uur is natuurlijk veel te kort om alle bezienswaardigheden te bewonderen, maar u heeft de hoogtepunten zeker gezien. Peter Hilligehekken, is uw gids bij deze wandeling. Hij is actief in het Tabaksteeltmuseum, de Heemkundige stichting Amerongen en Open Monumentendag. Voor meer informatie: www.cursusprojectamerongen.nl

Locatie