Expositie met glaskunst en landschappen

zaterdag 10 september 2022 12:00 tot zondag 11 september 17:00

zaterdag 10 september 2022 12:00 t/m zondag 11 september 17:00

Het hele weekend van 10 en 11 september 2022 is de expositieruimte gevuld met de glaskunst van Katka Kolmas en landschapstekeningen van Juliet de Barbanson. 

Juliet de Barbanson tekent al van kinds af aan. Naast haar baan volgde ze in haar vrije tijd vele cursussen en een avondopleiding aan de Wackers Academie te Amsterdam. Een periode waar een stevige basis werd gelegd voor haar tekenvaardigheden.

Haar laatste project richt zich op landschappen langs het Pieterpad. Haar man Wim van der Ende is fotograaf en auteur van de Pieterpadgidsen. De vele wandelingen langs het pad vormen een mooie inspiratie voor haar.

Juliet maakt onderweg schetsen en foto’s. In haar atelier werkt ze deze uit tot kleurrijke tekeningen. Haar voorkeur is potlood, krijt en aquarel, soms in combinatie met fineliners.

Kenmerkend voor haar werk is de tekenachtige stijl en contrastrijke kleuren.

Voor meer informatie: www.julietillustraties.nl

Katka Kolmas presenteert een groot aantal diamantgravures op glas. Een gravure ontstaat door met een diamantpunt of diamantgruis het oppervlak van glas te bewerken. Behalve de diamantgravure maakt ze ook gebruik van de zandstraaltechniek en vervaardigt ze sieraden van glas.

Haar collectie bestaat naast glazen sieraden uit allerlei gebruiksglas, van wijnglazen tot vazen en schalen. De ontwerpen staan altijd in relatie tot de vorm van het glas en versterken de natuurlijke schittering.

Katka graveert sinds 1989, is autodidact en lid van de Nederlandse Vereniging van Glasgraveurs.

Voor meer informatie: www.glasgravures.jouwweb.nl.

Locatie